bonen | KoffiePartners

Over espressobonen

Alles wat u wilt weten en meer!

Espressobonen of ook wel koffiebonen genoemd zijn eigenlijk volgroeide zaadjes van de koffieplant. Nadat de koffiebessen worden geoogst worden zij ontdaan van hun buitenste laagje, waardoor er enkel bonen overblijven. Deze bonen worden vervolgens gedroogd.

Nadat ze volledig gedroogd zijn worden de bonen gebrand. Tijdens het brandingsproces karamelliseren de suikers in de boon waardoor er koffieolie ontstaat die zorgt voor de smaak en aroma’s van de koffieboon. Binnen het brandingsproces bestaan verschillende gradaties van licht tot zeer donker gebrand.

Uitgelichte espressobonen

cento% oro | KoffiePartners

Cento% Oro

Cento% Oro is een melange van 100% Arabica Fairtrade en biologische koffiebonen. De koffiebonen zijn afkomstig uit Mexico, Peru, Honduras, Guatemala en El Salvador. De melange is mild zuur en heeft een zacht/romig mondgevoel. Bovendien maken Karamel en een klein fruitig bittertje de smaak compleet. Kortom: Perfect voor een espresso of lungo!

Coffee Fresh espressobonen Fairtrade | KoffiePartners

Coffee Fresh espressobonen Fairtrade

Door de koffiebonen afkomstig uit Honduras, heeft deze Coffee Fresh koffie een lichte rinsheid. Hierdoor geeft de koffie een zacht mondgevoel. Deze gaat vervolgens vrij snel over in verfijnde bitters van chocolade, dat maakt de koffie romig in de afdronk. Tot slot is deze koffie Fairtrade gecertificeerd.

Redbeans Gold Label | KoffiePartners

Redbeans Gold label

Met Redbeans Gold label espressobonen is het dagelijks genieten van echt lekkere koffie. De beste Arabica bonen uit o.a. Ethiopië, Mexico en Peru geven deze koffie een krachtige, romige en ronde afdronk. Redbeans Gold Label is gegarandeerd echt lekker! De beste Arabicabonen, 100% hand geplukt, heerlijk biologische koffie, klimaatneutraal (Co2-neutraal) en vers verpakt.

Ontzorging | Koffie op het werk | KoffiePartners

Persoonlijk advies

Welke espressobonen passen bij uw bedrijf?

Welke variant bij uw bedrijf past is afhankelijk van uw persoonlijke smaak en die van uw medewerkers. Want koffiebonen zijn er in overvloed. Van Robusta tot Arabica, van donker tot licht gebrand en van pittig tot mild in smaak. Onze ervaren verkoopmedewerkers adviseren u daarom graag middels een persoonlijk gesprek.

Maak een afspraak!