KoffiePraat

Datum: 16 februari 2022
Leestijd: 2 minuten

Cento% Oro espressobonen | KoffiePartners en Made Blue Foundation

Lekkere koffie, goed voor de medemens

Via de Made Blue Foundation

Koffie bestaat voor het grootste gedeelte uit water. En wij vinden dat iedereen in de wereld recht heeft op veilig drinkwater. Daarom hebben we onze Cento% koffie verbonden aan de Made Blue Foundation: een stichting die schoon drinkwater in ontwikkelingslanden realiseert. In 2021 hebben wij met Cento% koffiebonen 2,5 miljoen liter schoon drinkwater gerealiseerd.

Ontdek meer over Cento%
Cento kop en schotel lungo | KoffiePartners

Hoe draagt Cento% bij aan een betere wereld voor iedereen?

1.000 liter drinkwater per doos koffiebonen

Voor elke verkochte doos Cento% koffiebonen doneren wij een bedrag aan de Made Blue Foundation. Deze donatie gebruik zij om veilig drinkwater mogelijk te maken in ontwikkelingslanden. Dus omgerekend doneren we 1.000 liter schoon drinkwater per verkochte doos Cento% koffiebonen.

Shop Cento% koffiebonen
Made Blue vierkant

Wat doet de Made Blue Foundation precies?

Waterputprojecten in ontwikkelingslanden

Toegang tot drinkwater is de basis voor een gezond en productief bestaan. Maar voor omgerekend 1 op de 10 mensen op aarde is het een dagtaak om aan veilig water te komen. Daarom heeft Made Blue als missie ‘schoon drinkwater voor iedereen’. Dat doen zij door waterputprojecten op te zetten in ontwikkelingslanden.

Ga naar de website van Made blue

Feiten over drinkwater:

  • 771 miljoen mensen hebben nog geen toegang tot schoon drinkwater
  • 1300 mensen sterven dagelijks door vervuild drinkwater
  • 6 kilometer per dag moeten vrouwen en kinderen lopen met 20 liter water
Schoon drinkwater in ontwikkelingslanden | Cento% koffiebonen

Over Caffè Cento% koffiebonen

When good is not good enough

De koffiebonen van Cento% zijn van de allerhoogste kwaliteit Arabica bonen. Met de hand geplukt en zorgvuldig geselecteerd. Zodat alleen de beste koffiebonen worden gebruikt. En dat proef je! Je kunt kiezen uit drie verschillende melanges: Oro, Nero en Nobile. Al deze koffiemelanges zijn voorzien van een duurzaamheidskeurmerk, zoals Fairtrade, Biologisch of Rainforest Alliance.

Bekijk het assortiment
Cento% Nero | genieten van premium espressbonen | KoffiePartners

Ook maatschappelijke koffie drinken?

Dat kan eenvoudig!

Je kunt Cento% koffiebonen voor thuis bestellen in onze webshop. Neem contact op met onze koffie adviseurs als je graag Cento% koffiebonen wilt drinken op het werk. Want we maken graag een vrijblijvend advies op maat. Kortom: Cento% koffiebonen zijn goed voor jezelf, voor het milieu en voor de medemens!

Maak een afspraak!

Koffie kan een echte game-changer zijn bij het stimuleren van creativiteit op de werkvloer. In deze blog gaan we hier dieper op in. Lees je mee?

Lees meer

We zijn blij om vandaag te delen dat wij het mooie Brabantse koffiebedrijf Coffee3 hebben overgenomen! In deze KoffiePraat lees je meer over deze samenwerking.

Lees meer

Iedereen heeft een mening over de koffie op je werk. Wij geven een aantal tips om jouw collega’s tevreden te houden over de koffie op het werk!

Lees meer