Bart Brouwer over verantwoord ondernemen | duurzame koffieleverancier KoffiePartners

KoffiePartners en duurzaamheid

Onze bijdrage aan een betere wereld.

Koffie waar je blij van wordt, begint bij koffie waar je een goed gevoel van krijgt. Als duurzame koffieleverancier vinden we het belangrijk om niet alleen over duurzaam ondernemen te praten, maar om er ook echt naar te leven. Daarom stellen we ambitieuze doelen aan de toekomst en proberen we met creatieve innovaties zelf elke dag het verschil te maken. En dat doen we ook, reken maar! Hieronder lichten we dit toe.

Duurzaam ondernemen | Water koffieboon | KoffiePartners

Water als basis

De fundering van ons duurzaamheidsbeleid.

De basis van ons recept voor duurzaam ondernemen is water. Niet alleen is water het belangrijkste ingrediënt van ons product koffie (98%), het is ook de belangrijkste stof op onze aarde. Daarom vinden wij het noodzakelijk om zorgvuldig met onze ‘blue planet’ om te gaan. Voor nu én voor later! Benieuwd naar ons recept voor een duurzaam bedrijfsbeleid? We geven graag een kijkje in onze keuken.

1. Bewust omgaan met klimaat en energie

Een schone planeet is in het voordeel van iedereen.

Daarom gaan wij als duurzame koffieleverancier bewust om met klimaat en ons energiegebruik.

 • We hebben 270 zonnepanelen
  Dankzij onze zonnepanelen gebruiken wij alleen nog groene energie die we zelf opwekken. Deze energie gebruiken we o.a. voor ons bedrijfspand, ledscreen en elektrische auto’s.
 • Ons bedrijfspand is 100% gasloos
  De verlichting in ons pand bestaat volledig uit ledlampen. Ook het ontwerp van ons gebouw en de klimaatinstallaties zijn efficiënt, duurzaam en energiezuinig.
 • We compenseren 100.000 ton C02 per jaar!
  Alle C02 uitstoot voor ons eigen koffiemerk. Cento% wordt volledig gecompenseerd van origine tot eindgebruiker. Ook ondersteunen we een project in Ghana om onze Co2 uitstoot te compenseren. Dit project zet zich in om de huidige metalen en stenen kookplaatsen, welke zeer inefficiënt omgaan met de brandstof, te vervangen voor de toyola Coalpot. De Co2 reductie veroorzaakt door dit project in Ghana is nu al 100.000 ton Co2 per jaar!
 • We stimuleren biodiversiteit
  In ‘het groen’ rondom ons bedrijfspand vind je verschillende insectenhotels. Daarnaast planten we via onze partner NESCAFÉ bij iedere verkochte koffiemachine van het merk 1 meter heg terug via Stichting Hoop Heggen. Maar daar laten we het niet bij. We werken momenteel ook aan een project waarbij we onze bedrijfstuin efficiënter inrichten voor dier en natuur. Hiermee versterken we de biodiversiteit rondom ons pand.
 • Meer water projecten
   In 2024 start ons project waarbij we ons eigen regenwater opvangen en hergebruiken. Ook gaan we met ons team ‘plastic vissen’ om de wateren in Nederland schoon te maken.

2. Aandacht voor gezondheid en samenleving

Naast ons klimaat houden we ook onszelf en onze samenleving gezond.

 • Ons personeel sport gratis
  Medewerkers van KoffiePartners kunnen gratis sporten bij sportschool Get Pro tegenover ons kantoor. Hiermee stimuleren wij onze collega’s om fit en gezond te blijven.
 • Wij zijn al jaren trouwe watersport sponsor
  KoffiePartners is als duurzame koffieleverancier al jaren sponsor van DutchSail, het platform voor professioneel zeilen. Deze stichting maakt de verbinding tussen professioneel zeilen, duurzaamheid, jeugdopleiding, innovatie en overheid. Daarnaast sponsoren wij Roger Pop die in 2023 Wereldkampioen Handy Ski is geworden.
 • Wij geven 358 mensen permanente toegang tot schoon drinkwater
  Via Stichting Made Blue realiseren wij met iedere verkochte doos van ons eigen koffiemerk Caffè Cento% 1000 liter schoon drinkwater in ontwikkelingslanden. In totaal hebben wij hiermee nu al 26 miljoen liter schoon drinkwater kunnen realiseren. Dat is voor 358 mensen permanente toegang tot water. Hiermee is 183 ton CO2 uitstoot voorkomen, 261 ton plastic vermeden en zijn 3.916 bomen behouden. Bekijk hier ons certificaat.
 • Trede 3 van de Prestatieladder socialer Ondernemen
  Wij vinden het belangrijk om mensen met een achterstand op de arbeidsmarkt een positie te geven binnen ons bedrijf. Daarom gaan we hiervoor meer werkgelegenheid creëren en meer sociale projecten in samenwerking met de gemeente opzetten. Hiermee hopen wij een belangrijke basis te leggen voor onze ambitie om Trede 3 van de Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO) te behalen.
Goede doelen waterkoeler | KoffiePartners
Aandacht voor gezondheid en samenleving | KoffiePartners

3. Zo efficiënt mogelijk van A naar B

Wij proberen met alles wat we doen zoveel mogelijk uitstoot te voorkomen.

 • Wij werken met een vaste afleverdag
  Om onnodige ritten te voorkomen en onze routes zo efficiënt mogelijk in te richten maken we gebruik van vaste afleverdagen. Zo weet je precies wanneer wij jouw koffie komen bezorgen en rijden we altijd met een volle bus.
 • We rijden zoveel mogelijk elektrisch of met de fiets
  Ons kantoorpersoneel rijdt volledig elektrisch en inmiddels ook steeds meer van onze bezorgers en monteurs. Onze ambitie is om in 2030 een volledig elektrisch wagenpark te hebben. Daarnaast stimuleren wij met een aantrekkelijk fietsplan ons personeel om de fiets te pakken. Niet alleen is dit beter voor het klimaat het is ook veel gezonder!
 • We werken met een slim planningssysteem
  Onze Technische Dienst werkt met een slim planningsysteem. Hierdoor weten wij de live locatie van onze monteurs en kunnen we bij storingen de dichtstbijzijnde collega aansturen.
 • Ons personeel werkt gedeeltelijk vanuit huis
  Kantoor personeel heeft bij KoffiePartners de mogelijkheid om gedeeltelijk vanuit huis te werken. Hiermee besparen we onnodige kilometers en uitstoot.
Gezonde medewerkers | KoffiePartners fietsplan
Elektrische bedrijfswagen | Duurzame koffieleverancier | KoffiePartners

4. Automaten en ingrediënten met oog voor de toekomst

Wij streven naar een duurzaam en verantwoord assortiment.

 • Onze (koffie) automaten krijgen een tweede leven
  Gebruikte koffiemachines worden door onze monteurs uitvoerig gecontroleerd, waar nodig gerepareerd en vervolgens opnieuw aangeboden voor hergebruik als ‘refurbished automaten’.
 • We recyclen de waterfilters voor onze automaten volledig
  De waterfilters die wij voor onze automaten gebruiken worden volledig gerecycled tot nieuwe waterfilters.
 • We kopen verantwoord in
  Als duurzame koffieleverancier streven wij zoveel mogelijk naar een gecertificeerd assortiment. Zo zijn onze producten Fairtrade, Biologisch, Rainforest Alliance gecertificeerd en kunnen de meeste van onze automaten volledig worden gerecycled. Bekijk ons SKAL certificaat.
SKAL certificaat
Duurzame koffiecorner | KoffiePartners
Groene koffiebonen | duurzame koffieleverancier KoffiePartners

5. Verantwoordelijkheid nemen voor ons afval

Wij vinden het belangrijk om verantwoordelijkheid te nemen voor ons afval en om ook onze klanten hierbij te ondersteunen.

 • Wij recyclen koffiedroes en koffiebekers
  Met onze afvalpartner halen wij op aanvraag van onze klanten koffiedroes op. Deze koffiedroes wordt vervolgens gerecycled tot bio based producten, zoals notitieboeken, plantenpotten, koffiemachines en koffiekopjes. Daarnaast kunnen onze Close Future bekers door hun samenstelling perfect worden gerecycled. Na gebruik worden de bekers opgehaald, waarna de PE-coating van het karton wordt gescheiden. Het karton wordt vervolgens hergebruikt als nieuwe grondstof voor hygiëne papier zoals wc-papier en tissues.
 • In onze showroom staan circulaire meubels gemaakt van koffiedroes
  In onze showroom hebben wij diverse meubels staan die zijn gemaakt van koffiedroes, zoals: koffie bijzettafels, vergadertafels & lampenkappen.
 • We gebruiken ons karton als verpakkingsmateriaal
  Door middel van een kartonperforator krijgt ons afval karton een tweede leven als opvulmateriaal. Hiermee vullen wij lege ruimten in pakketten op, zodat onze producten goed beschermd zijn tijdens transport.
Circulaire lampen in showroom | duurzame koffieleverancier | KoffiePartners
vergadertafel van koffiedroes | Duurzame koffieleverancier KoffiePartners
Water als basis voor duurzaam ondernemen | KoffiePartners

Het geheim van ons recept?

Wij blijven investeren in de toekomst.

Alle ingrediënten samen vormen ons duurzaamheidsbeleid, waarbij we nu al 18 miljoen liter schoon drinkwater hebben gerealiseerd via Stichting Made Blue. Een belangrijke mijlpaal waar we als duurzame koffieleverancier erg trots op zijn. Maar hier laten we het niet bij. Wij blijven investeren in onze toekomst. Hierdoor zal de samenstelling van ons beleid voor duurzaam ondernemen continu blijven veranderen. En stiekem.. is dat misschien wel het geheim van ons recept! Wil je meer weten over onze kijk op duurzaamheid? We komen graag met je in contact!

Maak een afspraak!

Koffie kan een echte game-changer zijn bij het stimuleren van creativiteit op de werkvloer. In deze blog gaan we hier dieper op in. Lees je mee?

Lees meer

We zijn blij om vandaag te delen dat wij het mooie Brabantse koffiebedrijf Coffee3 hebben overgenomen! In deze KoffiePraat lees je meer over deze samenwerking.

Lees meer

Iedereen heeft een mening over de koffie op je werk. Wij geven een aantal tips om jouw collega’s tevreden te houden over de koffie op het werk!

Lees meer