Over espressobonen

Van bes tot boon!

Espressobonen of ook wel koffiebonen genoemd zijn volgroeide zaadjes van de koffieplant. Nadat de koffiebessen worden geoogst worden zij ontdaan van hun buitenste laagje, waardoor alleen de bonen overblijven. Deze bonen worden vervolgens gedroogd en gebrand. Tijdens het brandingsproces karamelliseren de suikers waardoor er koffieolie ontstaat die zorgt voor de heerlijke smaak en geur van verse espressobonen.

Bestel espressobonen in onze webshop

Onze A-merken espressobonen

Uitgelichte espressobonen

cento % oro | Espressobonen machine | KoffiePartners

Cento% Oro

Cento% Oro is een melange van 100% Arabica Fairtrade en biologische koffiebonen. De koffiebonen zijn afkomstig uit Mexico, Peru, Honduras, Guatemala en El Salvador. De melange is mild zuur en heeft een zacht/romig mondgevoel. Bovendien maken Karamel en een klein fruitig bittertje de smaak compleet. Kortom: Perfect voor een espresso of lungo!

Bestel direct in onze webshop
Coffee Fresh espressobonen Fairtrade | Espressobonen machine | KoffiePartners

Coffee Fresh espressobonen Fairtrade

Door de koffiebonen afkomstig uit Honduras, heeft deze Coffee Fresh koffie een lichte rinsheid. Hierdoor geeft de koffie een zacht mondgevoel. Deze gaat vervolgens vrij snel over in verfijnde bitters van chocolade, dat maakt de koffie romig in de afdronk. Tot slot is deze koffie Fairtrade gecertificeerd.

Bestel direct in onze webshop
Redbeans Gold

Redbeans Gold

Met Redbeans Gold espressobonen is het dagelijks genieten van echt lekkere koffie. De beste Arabica bonen uit o.a. Ethiopië, Mexico en Peru geven deze koffie een smaak van rood fruit en chocolade met een krachtige, romige en ronde afdronk. Redbeans Gold is gegarandeerd echt lekker! De beste Arabicabonen, 100% hand geplukt, heerlijke biologische koffie, klimaatneutraal (Co2-neutraal) en vers verpakt.

Bestel direct in onze webshop!

De smaak van espressobonen

Soorten koffiebonen

Er zijn heel veel soorten koffiebonen op de wereld, maar er zijn er slechts twee geschikt voor consumptie: de Arabica en Robusta boon. Welke boon er is gebruikt in een melange, bepaalt de smaak van de koffie. Hieronder lichten we de verschillen kort toe.

Arabica bonen

Dit is de meest gedronken koffieboon ter wereld. Deze bonensoort staat bekend om de lekkere en verfijnde smaak. Doordat deze koffieboon op grote hoogte groeit, zit er minder cafeïne in. En dat proeft u terug in de koffie. Cafeïne dient voor de plant namelijk als afweersysteem tegen dieren en ziekte en heeft een bittere smaak.

Robusta bonen

In deze bonensoort zit twee keer zoveel cafeïne als in een Arabica boon. Daardoor wordt deze boon niet gebruikt voor de lekkere smaak, maar wel voor de energie boost. Deze boon zorgt door zijn vettigheid tevens voor een mooie crema laag op de koffie. Hierdoor wordt deze koffiesoort veel gebruikt bij melk variaties zoals cappuccino en latte macchiato. Benieuwd welke koffiebonen het meest geschikt zijn voor cappuccino? Lees dan onze blog.

Overigens zijn beide bonen soorten ook prima gecombineerd te gebruiken. Dit geeft een kop koffie de verfijnde smaak van de Arabica boon gecombineerd met het pittige van de Robusta boon. Kortom, een echte smaaksensatie!

Kom espressobonen proeven in onze showroom!
Ontzorging | Koffie op het werk | KoffiePartners

Persoonlijk advies

Welke espressobonen passen bij uw bedrijf?

Welke soort espressobonen bij uw bedrijf past is afhankelijk van uw persoonlijke smaak en die van uw medewerkers. Onze koffie experts vertellen u er daarom graag meer over tijdens een persoonlijk gesprek. Neem vandaag nog contact met ons op of maak direct een afspraak in onze showroom.

Persoonlijk advies?