Welke koffie voor cappuccino?

Drie smaakadviezen van onze barista voor de lekkerste cappuccino’s!

Cappuccino’s bestaan voor twee-derde uit melk en worden gemaakt met espresso als basis. Welke soort u het lekkerst vindt, is afhankelijk van uw voorkeur in smaakintensiteit van melk en koffie. Hieronder lichten we dit verder toe. Liever een persoonlijk advies? Onze koffie experts adviseren u graag.

Vraag het onze barista!
cento % oro | Espressobonen machine | KoffiePartners

Smaakvoorkeur 1: Romig & zacht

Indien u van romige, zachte cappuccino’s houdt, kunt u het beste kiezen voor Arabica bonen met een lichte tot medium branding. Bijvoorbeeld Cento% Oro. Zakelijk en particulier te bestellen via onze webshop.

Bestel Cento% Oro nu!
Cento % Nero | Fairtrade | KoffiePartners

Smaakvoorkeur 2: Pittiger maar zacht

Mag uw cappuccino wel iets pittiger, maar niet te sterk? Probeer dan eens Arabica bonen met een medium tot donkere branding. Bijvoorbeeld Cento% Nero. Zakelijk en particulier te bestellen via onze webshop.

Bestel Cento% Nero nu!
Coffee Fresh Regular espressobonen | KoffiePartners

Smaakvoorkeur 3: Pittig & uitgesproken

Bent u een echte espressodrinker en geeft u de voorkeur aan een intensere smaak? Kies dan voor een Robusta koffie met een medium tot donkere branding. Bijvoorbeeld Coffee Fresh Regular. Zakelijk en particulier te bestellen via onze webshop.

Bestel in onze webshop

Waardoor wordt smaak beïnvloed?

1. Koffiesoort

Koffiebonen kunnen worden verdeeld in twee hoofdsoorten: Arabica en Robusta. Beide soorten hebben een eigen unieke smaak. Een Arabica koffieboon is meer fruitig en complex. De smaak van Robusta koffieboon is daarentegen juist sterker en meer uitgesproken.

Type koffiebonen

  • Arabica

    De koffiebonen van de Arabica plant zijn van nature wat rijker aan olie en smaakstoffen. Hierdoor hebben ze een zachtere aromatische smaak. De Arabica koffieplant wordt het meest verbouwd in de wereld (70 tot 80% v.d. totale wereldproductie) en kan alleen op hoogte groeien, waardoor de moeilijkheidsgraad voor de productie wat hoger ligt.

  • Robusta

    Over het algemeen geldt dat een Robusta boon pittiger is van smaak dan een Arabica boon. Dit komt doordat Robusta planten in lager gelegen gebieden rondom de evenaar groeien. In deze lage gebieden heeft de Robusta plant een stevige weerstand nodig om te kunnen overleven, waardoor hij veel meer cafeïne aanmaakt en hierdoor een sterkere smaak heeft.

Meer lezen over espressobonen

2. Kwaliteit

Misschien wel het allerbelangrijkste onderdeel van de smaak van goede koffie is de kwaliteit van de koffiebonen. Want de soort koffiebonen (Arabica of Robusta) zegt namelijk niets over de kwaliteit. Wij adviseren daarom om bij het selecteren van uw koffie op de volgende kwaliteitskenmerken te letten: herkomst, soort, productiemethode, branding, verpakkingswijze en certificering.

Koffie bewaren | Welke koffie voor cappuccino| Koffiepraat

Tip van onze barista!

Wij raden aan om uw koffie altijd goed te bewaren op een koele, donkere en droge plaats. Bijvoorbeeld in een bus of blik welke niet veel groter is dan de verpakking én luchtdicht kan worden afgesloten.

 

Lees 5 tips voor lekkere koffie op het werk

3. Branding

Ook de brandingswijze van de koffiebonen heeft grote invloed op de smaak van de koffie. Want hoe donkerder gebrand, hoe meer bitters de koffieboon krijgt en hoe intenser uw koffie smaakt. Een lichte branding zorgt daarentegen juist weer voor een mildere smaak. Denk hierbij bijvoorbeeld aan fruittonen, die de koffie een frisse afdronk geven.

3 zakelijke koffietrends

Geplaatst op 20-09-2023

Wat zijn drie belangrijke koffie trends op dit moment? In deze KoffiePraat lees je er alles over!

Lees meer

Koffie is meer dan alleen een drankje; het is een persoonlijke ervaring. In deze blog laten we je zien hoe je koffie kunt personaliseren op basis van smaakvoorkeuren van je medewerkers.

Lees meer

Koffie op het werk moet lekker zijn. Echter is elke organisatie anders en heeft daardoor ook andere behoeften op het gebied van koffie. Je ziet daarom steeds vaker dat je een koffiemachine modulair kunt opbouwen.

Lees meer