KoffiePraat

Datum: 19 juni
Leestijd: 3 minuten

Recept citrus cold brew | KoffiePartners

Recept Citrus Cold Brew

Laat de zon maar komen!

Nu de zomer is begonnen is het tijd om je koffieroutine op te frissen met een seizoensgebonden twist. Laat de warme dranken achter je en omarm de verrassende smaak van de Citrus Cold Brew. Deze verfrissende koffie is doordrenkt met de heldere tonen van citrusvruchten en geeft een frisse kickstart aan jouw werkdag én smaakpapillen.

Meer zin in een Affogato?

Ingredienten

Recept Citrus Cold Brew

 • 1 kopje grof gemalen koffiebonen (kies een lichte branding voor extra frisheid, bijvoorbeeld Caffè Cento Nobile)
 • 4 kopjes koud water
 • Schil van een sinaasappel
 • Schil van een citroen
 • IJsblokjes (optioneel)
 • Verse muntblaadjes voor garnering (optioneel)
Bestel Caffè Cento% Nobile

Bereidingswijze in 5 stappen

Haal de zomer naar de werkvloer!

 1. Koffie zetten
  Begin met het grof malen van je favoriete licht gebrande koffiebonen. Plaats de gemalen koffie in een grote pot of glazen kan.
 2. Toevoegen van citrusschillen
  Boen de sinaasappel en citroen goed schoon. Gebruik biologische citrusvruchten om pesticiden te vermijden. Rasp vervolgens de schil van de vrucht. Voeg de geraspte schillen van de sinaasappel en citroen toe aan de gemalen koffie.
 3. Koud water toevoegen
  Giet langzaam het koude water over de gemalen koffie en citrusschillen. Roer voorzichtig om ervoor te zorgen dat alle koffie gelijkmatig wordt doordrenkt.
 4. Let the magic happen!
  Plaats de kan in de koelkast en laat het mengsel minimaal 12 uur staan. Jouw geduld zal worden beloond met de heerlijke zachte smaak van jouw Citrus Cold Brew!
 5. Zeef en serveer
  Gooi het mengsel door een fijne zeef of koffiefilter om de gemalen koffie en schillen te verwijderen. Serveer vervolgens in een glas met ijs, en voeg een vleugje frisheid toe door je Citrus Cold Brew te garneren met verse muntblaadjes.

Geef je eigen twist!

Tip: houd je niet van ijs of muntblaadjes? Of heb je het niet op je werk? Je kunt de Citrus Cold Brew ook prima zonder ijs of munt drinken en garneren met kaneelstokjes, limoen of een suikerrand.

Recept citrus cold brew | KoffiePartners

Proef de zomer met de citrus cold brew

De ultieme verfrissing voor warme dagen

Neem een slok van de Citrus Cold Brew en laat de zomer tot leven komen in je glas. De fruitige citrusnoten vermengen zich perfect met de rijke koffiesmaak, waardoor dit drankje een heerlijke en verfrissende traktatie is voor de warmere dagen die voor ons liggen. Met welke collega ga jij dit koffierecept uitproberen?

Lees onze andere blogs

De koffiemarkt in beweging

Geplaatst op 03-07-2024

Uitdagingen zoals extreme weersomstandigheden zetten de koffiemarkt onder druk. De productie is fors lager, waardoor de prijs van ruwe koffie stijgt. Wat dit betekent voor de koffie bij jou op het werk lees je in deze KoffiePraat.

Lees meer

Koffie kan een echte game-changer zijn bij het stimuleren van creativiteit op de werkvloer. In deze blog gaan we hier dieper op in. Lees je mee?

Lees meer

We zijn blij om vandaag te delen dat wij het mooie Brabantse koffiebedrijf Coffee3 hebben overgenomen! In deze KoffiePraat lees je meer over deze samenwerking.

Lees meer