KoffiePraat

16 januari 2019

Nederlanders houden van koffie, niet voor niks drinkt dagelijks 67% van ons land koffie! Maar hoe zet je nou eigenlijk een écht lekkere bak koffie? Met deze vijf gouden tips kunt u op uw werk nog betere koffie zetten.

1) Houd uw koffiemachine goed schoon!
Misschien wel de belangrijkste tip! Een schone koffiemachine is namelijk cruciaal voor ‘lekkere’ koffie. Restanten van vorige zettingen veroorzaken onaangename bitters, zuren of kunnen anderszins de smaak van uw koffie verpesten. Dit alles kunt u simpelweg voorkomen door tijdig uw koffiemachine te reinigen.

2) Het is de inhoud die telt!
Om lekkere koffie op het werk te kunnen zetten, is het natuurlijk belangrijk om de juiste koffiebonen te selecteren. Welke variant bij uw bedrijf past is bovendien afhankelijk van uw persoonlijke smaak en die van uw medewerkers. Want koffiebonen zijn er in overvloed. Van Robusta tot Arabica, van donker tot licht gebrand en van pittig tot mild in smaak. Bent u op zoek naar echt lekkere koffie voor op uw werk? Bekijk dan eens onze Cento% koffie. Dit is een heerlijke topklasse koffie die ook nog eens goed voor de medemens en het milieu is!

3) Bewaar uw koffiebonen luchtdicht!
Om lekkere koffie te kunnen zetten is het belangrijk de koffie ook goed te bewaren. Zodra koffiebonen in aanraking komen met lucht raken ze hun smaak kwijt. Bewaar ze daarom altijd luchtdicht! Bij KoffiePartners hebben wij hier speciale sluitklemmen voor.

4) Voorverwarmde koffiekopjes gebruiken
Koffie is het lekkerst als deze warm wordt gedronken. Echter gaat veel van de warmte verloren zodra de koffie in koude porseleinenkopjes wordt geschonken. Spoel daarom uw kopjes van te voren even om met heet water, zo blijft uw koffie veel langer warm en lekker!

5) Gebruik zacht water voor het koffiezetten
Water, het belangrijkste ingrediënt van koffie wordt regelmatig vergeten als het om smaak gaat. Maar de smaak van water en de waterhardheid bepalen beslist de smaak van uw koffie. Daarbuiten veroorzaakt hard water kalkaanslag waardoor uw apparatuur veel minder lang mee gaat. Het is daarom altijd aan te raden om te informeren bij uw waterleverancier welke soort water u ontvangt. Beschikt u niet over zacht water? Dan kunt u water uit flessen gebruiken of een waterfilter aanschaffen. Bij KoffiePartners bieden wij waterfilters aan van BWT & Jura.

Bron: Koffie & thee Nederland & PlusOnline

Kopje koffie | KoffiePartners

Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw bedrijf?

Uiteraard helpen wij u graag bij het verbeteren van uw koffievoorziening op het werk. Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw bedrijf? Neem vandaag nog contact met ons op en laat u deskundig adviseren door één van onze koffieadviseurs!

Neem contact met ons op

KoffiePartners Relatiedag 2019

Geplaatst op 05-06-2019

Vrijdag 31 mei was de KoffiePartners relatiedag op de Westeinderplas, Aalsmeer. Wat stond er op het programma? Een gave, actieve dag op de KoffiePartners M32 Catamaran met als afsluiting een gezellige BBQ.

Lees meer

KoffiePartners branded M32 Catamaran

Geplaatst op 07-05-2019

Als u ons op Social media volgt, zal het u vast niet zijn ontgaan. Onze KoffiePartners branded M32 Catamaran. Beter gezegd: 'Onze koffieboot'. Ontdek nu het verhaal erachter!

Lees meer