KoffiePraat

Datum: 3 juli
Leestijd: 1 minuut

Koffiemarkt in beweging - bessen plukken | KoffiePartners

De koffiemarkt in beweging

Anno 2024

Het zal je vast niet zijn ontgaan in het nieuws. De afgelopen periode heeft de koffiemarkt te maken gehad met veel uitdagingen. Extreem weer in Brazilië en Vietnam heeft de koffieproductie fors beïnvloed, waardoor de prijzen van ruwe koffiebonen sterk zijn gestegen. Deze prijsverhoging is (helaas) zichtbaar in de prijzen van onze koffiemelanges.

Meer weten over de prijsverhoging?

Waarom ligt de koffieprijs momenteel hoger?

Arabica en Robusta bonen schaars geworden

Brazilië is verantwoordelijk voor een groot deel van de Arabica productie. De aanhoudende droogte dankzij veel minder regen dan gemiddeld hebben de oogst aangetast. Vietnam is de grootste producent van Robusta koffiebonen en ook daar heeft droogte gezorgd voor 20% minder productie.

Arabica bonen in zak | KoffiePartners

Beïnvloeding van koffieprijzen

Op de beurs wordt door handelaren intensief gespeculeerd over verdere prijsstijgingen. Hierdoor wordt de prijs kunstmatig opgedreven. Daarnaast zorgt het tekort aan Robusta bonen voor meer vraag naar Arabica bonen. Voor beide koffiesoorten is een lage voorraad het gevolg.

Cento Nobile nieuwe verpaking | KoffiePartners

Dezelfde vertrouwde kwaliteit

Gelukkig kunnen we onze Caffè Cento% blends nog steeds aanbieden voor dezelfde hoge kwaliteit, alleen ontkomen we er niet aan om de prijzen te verhogen. Bekijk in onze webshop wat de prijsverhoging voor jouw assortiment betekent.

Lees meer over Caffe Cento%

Recept Citrus Cold Brew

Geplaatst op 19-06-2024

Nu de zomer is begonnen is het tijd om je koffieroutine op te frissen met een seizoensgebonden twist. Laat de warme dranken achter je en omarm de verrassende smaak van de Citrus Cold Brew.

Lees meer

Koffie kan een echte game-changer zijn bij het stimuleren van creativiteit op de werkvloer. In deze blog gaan we hier dieper op in. Lees je mee?

Lees meer

We zijn blij om vandaag te delen dat wij het mooie Brabantse koffiebedrijf Coffee3 hebben overgenomen! In deze KoffiePraat lees je meer over deze samenwerking.

Lees meer