KoffiePraat:

Datum: 12 april
Leestijd: 2 minuten

Duurzame koffieleverancier | Over KoffiePartners

Een duurzame koffiecorner

Ook voor jou?

Is duurzaamheid belangrijk voor jouw bedrijf? Dan zijn er misschien nog wel stappen te maken in het verduurzamen van de koffievoorziening. Bijvoorbeeld de keuze voor koffie met een duurzaamheidskeurmerk, het recyclen van koffiedroes of de keuze voor een refurbished koffiemachine. In deze KoffiePraat vertellen we meer over de mogelijkheden. Lees je mee?

Liever duurzaamheid advies op maat?
Koffie met duurzaamheidskeurmerk

1. Ga voor koffie met een duurzaamheidskeurmerk

Check de certificeringen

Een duurzame koffie herken je aan het duurzaamheidskeurmerk, bijvoorbeeld Fairtrade, Biologisch of Rainforest Alliance. Met een gecertificeerde koffie geniet je op het werk van lekkere koffie en ergens anders op de wereld genieten koffieboeren en plantages met je mee. Want een gedeelte van jouw aankoopbedrag gaat naar koffieboeren of wordt geïnvesteerd in kwalitatieve koffieplantages. Koffie met een goed gevoel dus!

Bekijk onze koffiebonen
Afval koffievoorziening recyclen

2. Geef het afval van je koffiemachine een tweede leven

Zet afval om in grondstoffen

Heb je er al eens aan gedacht om afval een tweede leven te geven?  Als je een espressomachine hebt, komt er bij elke zetting koffiedroes in de afvalbak terecht. Dit kun je inzamelen en vervolgens laten verwerken tot bijvoorbeeld handzeep, inkt voor kleding of zelfs worstenbroodjes! Ook voor de wegwerp koffiebekers hebben wij een recycleprogramma. Deze halen we bij je op en verwerken recyclen we tot hygiënepapier. Ook kun je bij verpakkingen letten op duurzaam materiaal, bijvoorbeeld monofolie voor espressobonen.

Laat je adviseren over recyclen
Refurbished koffiemachine

3. Kies voor een tweedehands koffiemachine

Volledig refurbished

Toe aan een andere koffiemachine? Bekijk dan eens de mogelijkheden voor een refurbished koffiemachine in plaats van een nieuwe. Deze gebruikte koffiemachines zijn volledig opgeknapt en daardoor weer zo goed als nieuw. Van een refurbished koffiemachine kun je nog jaren genieten!

Bekijk onze refurbished koffiemachines

Nog meer inspiratie opdoen?

Laat je inspireren

Er zijn nog veel meer mogelijkheden om jouw koffiecorner verder te verduurzamen. Bijvoorbeeld bamboe roerstaafjes, biologisch afbreekbare koffiebekers, duurzame thee en gerecyclede koffiemeubels. Onze koffie experts adviseren je graag!

Advies over een duurzame koffiecorner

Werken als monteur in de koffiebranche

Geplaatst op 29-11-2023

Wat maakt werken als monteur in de koffiebranche leuk? Je drinkt natuurlijk altijd lekkere koffie! Maar er zijn nog meer redenen die dit werk zo leuk maken. Lees je mee?

Lees meer

Een nieuwe koffiemachine uitzoeken voor jouw bedrijf, waar begin je? In deze KoffiePraat delen wij 3 praktische tips waar je op kunt letten bij het selecteren van een koffiemachine en koffieleverancier. Proef je de koffie uit je nieuwe koffiemachine al bijna?

Lees meer

3 zakelijke koffietrends

Geplaatst op 20-09-2023

Wat zijn drie belangrijke koffie trends op dit moment? In deze KoffiePraat lees je er alles over!

Lees meer