KoffiePraat

Datum: 23 augustus
Leestijd: 3 minuten

Cento% Nero espressobonen | KoffiePartners

Iedereen zijn eigen smaak

Personaliseer koffie naar de smaakvoorkeuren van je medewerkers.

Koffie is meer dan alleen een drankje; het is een persoonlijke ervaring. Op kantoor is het essentieel om koffie aan te bieden die aansluit op de individuele smaakvoorkeuren van je medewerkers. Dit toont aan dat je tijd en aandacht besteedt aan je personeel! Maar hoe creëer je een unieke koffiebeleving voor elke collega? In deze blog laten we je zien hoe je koffie kunt personaliseren op basis van smaakvoorkeuren van je medewerkers.

Liever direct persoonlijk advies?
Personaliseren van je zakelijke koffievoorziening | KoffiePartners

1. Luister naar de voorkeuren van je collega’s

Wat valt er in de smaak?

De eerste stap bij het personaliseren van koffie op het werk is om de smaakvoorkeuren van je medewerkers te achterhalen. Organiseer een korte enquête of houd informele gesprekken om erachter te komen welke koffievariaties en smaken ze het liefst drinken. Verzamel informatie over de voorkeur voor zwarte koffie, cappuccino, latte, espresso en andere opties. Meer weten over populaire zakelijke consumptie variaties?

Lees onze blog: 3 populaire koffieconsumptie trends van dit moment
Personaliseren van je zakelijke koffievoorziening | KoffiePartners

2. Bied meerdere koffievariaties en soorten aan

Aan keuze geen gebrek!

Nadat je in kaart hebt gebracht wat de smaakvoorkeuren en populaire koffievariaties van je collega’s zijn is het belangrijk om een te kiezen welke koffievariaties je wilt aanbieden in je nieuwe koffiemachine. Gelukkig kun je met de koffiemachines van nu steeds meer verschillende variaties bereiden.

Daarnaast kun je er ook voor kiezen om meerdere koffiesoorten in je koffiemachine aan te bieden. Een koffiesoort heeft immers veel invloed op de smaak van de koffie. Zo zou je bijvoorbeeld kunnen afwisselen tussen een Arabica en Robusta melange of tussen licht en donker gebrande koffiebonen. Tot slot kun je ook kiezen voor decaf koffie voor medewerkers die de voorkeur geven aan cafeïnevrije opties. Let er wel op dat jouw koffiemachine hiervoor twee bonencanisters nodig heeft. Dit is vaak niet standaard inbegrepen. Wil je hier meer over weten? Onze koffie experts staan voor je klaar.

Spreek een koffie expert!
Franke A300 op locatie | KoffiePartners

3. Investeer in een veelzijdige koffiemachine

Helemaal naar wens samen te stellen.

Een koffiemachine met verschillende opties en instellingen kan het personalisatieproces makkelijker maken. Zoek naar een machine waarmee je de sterkte van de koffie kunt aanpassen, de hoeveelheid melk kunt regelen en zelfs individuele profielen kunt instellen voor collega’s met specifieke voorkeuren. Dit geeft jouw personeel de mogelijkheid om hun eigen koffie te creëren.

Ontdek onze personaliseerbare koffiemachines
5. Caramel latte recept | KoffiePartners

4. Voeg siropen en verschillende melksoorten toe

De finishing touch!

Om nog meer personalisatie-opties te bieden, kun je tot slot verschillende siropen en melksoorten aanbieden. Denk aan vanille, karamel, hazelnoot of chocolade siropen die aan de koffie kunnen worden toegevoegd. Maar ook aan verschillende soorten melk zoals havermelk, sojamelk en amandelmelk. Op deze manier kunnen medewerkers hun koffie naar hun eigen voorkeur aanpassen en een uniek kopje koffie creëren.

Meer weten?

Enthousiast geworden over de mogelijkheden?

Ga vandaag nog aan de slag!

Wij komen graag met je in contact om je verder te helpen met het personaliseren van de koffiebeleving van jouw medewerkers. Neem vandaag nog contact op met onze koffie experts of kom langs om te proeven in ons Coffee Experience Center.

Maak een afspraak!

Koffie kan een echte game-changer zijn bij het stimuleren van creativiteit op de werkvloer. In deze blog gaan we hier dieper op in. Lees je mee?

Lees meer

We zijn blij om vandaag te delen dat wij het mooie Brabantse koffiebedrijf Coffee3 hebben overgenomen! In deze KoffiePraat lees je meer over deze samenwerking.

Lees meer

Iedereen heeft een mening over de koffie op je werk. Wij geven een aantal tips om jouw collega’s tevreden te houden over de koffie op het werk!

Lees meer