KoffiePraat

15 augustus 2019

Fairtrade koffie is populair op de werkvloer! En dat is mooi, want hierdoor kunnen we met elke kopje koffie het verschil maken! In deze blog geven wij u 5 redenen om te kiezen voor Fairtrade koffie op het werk.

Wat is Fairtrade koffie?

Fairtrade is zowel een keurmerk als een wereldwijde beweging die boeren en arbeiders in ontwikkelingslanden helpt om een betere plek te verwerven in de handelsketen. Een belangrijk uitgangspunt hierbij is een eerlijke prijs. Fairtrade boeren en arbeiders ontvangen namelijk een Fairtrade minimum prijs. Met deze prijs zijn zij altijd in staat om al hun kosten voor duurzame teelt te dekken. Daarnaast ontvangen zij een extra Fairtrade premie, die ze kunnen gebruiken om te investeren in bijvoorbeeld hun plantage, dorp of gereedschap.

Fairtradeweek voorjaar 2019 | header | KoffiePartners

1. 'Goede' koffie smaakt beter!

Bij koffie vinden we een goede smaak vaak het allerbelangrijkst. Maar om lekkere koffie te kunnen verbouwen, hebben boeren naast goed gereedschap en tijd, ook veel training nodig. Om deze reden besteden Fairtrade koffieboeren en arbeiders minimaal 25% van de Fairtrade premie aan kwaliteitsverbeteringen zoals: training, productiefaciliteiten en nieuwe agrarische hulpmiddelen. Hierdoor smaakt ‘goede’ koffie dus ook écht beter!

 

 

Fairtrade koffie boer | KoffiePartners

2. Voorkom een tekort aan koffie!

Wat als u nooit meer een kopje koffie op het werk kon drinken? Wij moeten er niet aan denken en u vast ook niet! Maar door de lage koffieprijzen, dreigt koffie wel steeds schaarser te worden.

De volgende generatie snakt naar veranderingen!

De agrarische bedrijfstak wordt door de lage prijzen minder aantrekkelijk voor jonge mensen in koffielanden. En als er geen nieuwe generatie is om de koffieteelt op over te dragen, zal koffie uiteindelijk een ‘schaars goed’ worden. Zou het daarom niet geweldig zijn als we dit kunnen voorkomen door Fairtrade koffie te drinken? Met de Fairtrade minimumprijs & premie kunnen boeren hun sector namelijk weer aantrekkelijk maken als een duurzame branche met een toekomstperspectief.

Fairtrade koffie boer | KoffiePartners

3. Goed doen, is goed voor uw business!

Wanneer u Fairtrade koffie serveert, laat u aan de buitenwereld zien dat uw onderneming staat voor eerlijke behandeling van mens en milieu! Fairtrade producten dragen namelijk bij aan het bereiken van de Duurzame Ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties. Koffieboeren kunnen ervoor kiezen om hun Fairtrade premie te investeren in hun gemeenschap, zodat zij kunnen bijdragen aan schoon drinkwater, een toename van alfabetisering & betere gezondheidscijfers in hun leefomgeving.

Fairtrade koffie landschap | KoffiePartners

4. Draag bij aan een groenere wereld!

Met Fairtrade producten draagt u niet alleen bij aan een eerlijke behandeling van de koffieboeren & arbeiders, maar ook aan een eerlijke behandeling van hun landbouwgrond. Koffieboeren ondervinden namelijk als eerste de gevolgen van klimaatverandering. Nu al, is het onvoorspelbare weer van invloed op hoe zij telen. Terwijl ook plagen en ziekten een goede oogst bemoeilijken. Fairtrade biedt milieutraining aan boeren. Dit zodat zij hun bodem kunnen verbeteren, bomen kunnen planten en water kunnen conserveren. Door deze investering kunnen boeren zich beter beschermen tegen klimaatverandering.

Fairtrade koffie boer | KoffiePartners

5. Koffie, goed gevoel erbij?

Fairtrade koffie smaakt beter en het geeft een goed gevoel. Of u nu kiest voor espresso of cappuccino om uw dag mee te beginnen. Fairtrade koffieboeren kunnen dankzij uw ‘koffiemoment’ met Fairtrade koffie investeren in klaslokalen, leerkrachten, beurzen en onderwijsmateriaal. Met behulp van uw kopje koffie kunnen er dus meer kinderen naar school. Is dat niet de ideale manier om uw dag te beginnen?

Uitgelichte Fairtrade koffieblends

Duurzame koffieleverancier | Over KoffiePartners

Benieuwd naar de Fairtrade mogelijkheden voor uw bedrijf?

Wilt u ook gaan voor koffie die bijdraagt aan een betere wereld? Wij ook! Daarom hebben wij een uitgebreid productassortiment met Fairtrade gecertificeerde producten. Denk aan koffie, cacao, thee en suiker. Neem contact met ons op voor meer informatie en vrijblijvend advies.

Ja, ik ga voor Fairtrade!

De verschillende soorten koffiemachines hebben elk hun eigen manier om de lekkerste koffie te bereiden. Deze techniek bepaalt voor een groot gedeelte de smaak van een kop koffie. Daarom is het goed om te weten wat de werking van verschillende soorten koffiemachines is.

Lees meer

De voordelen van thee, ontdekt u in deze blog!  Bij KoffiePartners, zijn wij naast koffie – ook enorme theeliefhebbers! Daarom gingen wij op onderzoek uit naar de geneeskrachtige werking van ons thee assortiment. In deze blog delen wij graag onze bevindingen!

Lees meer