Cafeïnevrije koffie | trend in koffieland | KoffiePartners

Een koffietrend: decafé

Cafeïnevrije koffie, ook wel decafé genoemd, wordt steeds populairder. Vooral voor iedereen die gevoelig is voor cafeïne is het een uitkomst om toch te kunnen blijven genieten van een lekkere kop koffie. Want aan de smaak verandert gelukkig (bijna) niets! Ontdek in deze blog of koffie zonder cafeïne ook bij u past.

Bekijk alle koffie en thee

Wat is decafé?

De term cafeïnevrije koffie is eigenlijk een beetje misleidend, want decafé is niet helemaal cafeïnevrij. Een kop decafé bevat ongeveer 3 gram cafeïne. Dat is wel een heel stuk minder dan de 85 gram in een ‘gewone’ kop koffie!

Groene koffiebonen | KoffiePartners

Hoe worden koffiebonen cafeïnevrij gemaakt?

Er zijn meerdere methodes!

Dat kan bijvoorbeeld door groene koffiebonen te weken in een stof waar cafeïne zich aan bindt. Daarna worden de koffiebonen grondig gewassen en gestoomd. Nadat ze zijn afgekoeld zijn de koffiebonen klaar om gebrand te worden.

Slaapproblemen cafeïne | Ontdek cafeïnevrije koffie | KoffiePartners

Voor wie is decafé geschikt?

Ook voor u?

Koffie zonder cafeïne wordt steeds meer gedronken. En niet alleen door zwangere vrouwen of mensen met een hoge bloeddruk. Eigenlijk voor iedereen die de nadelige effecten van cafeïne merkt, bijvoorbeeld in de vorm van een nerveus gevoel of moeilijk in slaap komen. Vaak zijn deze effecten gelukkig niet merkzaam als u 2 koppen koffie per dag drinkt, maar dat is natuurlijk per persoon verschillend.

Lees meer over koffiebonen
Smaak van cafeïnevrije koffie | KoffiePartners

De smaak van cafeïnevrije koffie

Proeft u het verschil?

Veel mensen denken dat decafé minder goede koffie is dan koffie met cafeïne. Maar dat is niet waar! Het kan wel zijn dat de smaak en geur iets anders zijn, maar ook deze koffiebonen worden gebrand. En dat zorgt voor de heerlijke aroma’s!

Barzini medium roast decaf koffiebonen | KoffiePartners
illy iperespresso decaf koffiecapsules | KoffiePartners
Jones Brothers Coffee Zen Decaf koffiecapsules | KoffiePartners

Recept: Virgin Espresso Martini

Geplaatst op 15-03-2023

Tijd voor een nieuw koffierecept. Een alcoholvrije variant van de populaire cocktail Espresso Martini. Deze Virgin Esma heeft weinig ingrediënten en is eenvoudig te maken.

Lees meer

Op alle metalen drankverpakkingen met een inhoud van 3 liter of minder is het verplicht om statiegeld te heffen. Hoe merk je dit als KoffiePartners klant?

Lees meer

De producten van ons merk Coffee Fresh dragen een nieuw jasje en een nieuwe naam. In dit KoffiePraat artikel lichten we de wijzigingen toe.

Lees meer