Cafeïnevrije koffie | trend in koffieland | KoffiePartners

Een koffietrend: decafé

Cafeïnevrije koffie, ook wel decafé genoemd, wordt steeds populairder. Vooral voor iedereen die gevoelig is voor cafeïne is het een uitkomst om toch te kunnen blijven genieten van een lekkere kop koffie. Want aan de smaak verandert gelukkig (bijna) niets! Ontdek in deze blog of koffie zonder cafeïne ook bij u past.

Bekijk alle koffie en thee

Wat is decafé?

De term cafeïnevrije koffie is eigenlijk een beetje misleidend, want decafé is niet helemaal cafeïnevrij. Een kop decafé bevat ongeveer 3 gram cafeïne. Dat is wel een heel stuk minder dan de 85 gram in een ‘gewone’ kop koffie!

Groene koffiebonen | KoffiePartners

Hoe worden koffiebonen cafeïnevrij gemaakt?

Er zijn meerdere methodes!

Dat kan bijvoorbeeld door groene koffiebonen te weken in een stof waar cafeïne zich aan bindt. Daarna worden de koffiebonen grondig gewassen en gestoomd. Nadat ze zijn afgekoeld zijn de koffiebonen klaar om gebrand te worden.

Slaapproblemen cafeïne | Ontdek cafeïnevrije koffie | KoffiePartners

Voor wie is decafé geschikt?

Ook voor u?

Koffie zonder cafeïne wordt steeds meer gedronken. En niet alleen door zwangere vrouwen of mensen met een hoge bloeddruk. Eigenlijk voor iedereen die de nadelige effecten van cafeïne merkt, bijvoorbeeld in de vorm van een nerveus gevoel of moeilijk in slaap komen. Vaak zijn deze effecten gelukkig niet merkzaam als u 2 koppen koffie per dag drinkt, maar dat is natuurlijk per persoon verschillend.

Lees meer over koffiebonen
Smaak van cafeïnevrije koffie | KoffiePartners

De smaak van cafeïnevrije koffie

Proeft u het verschil?

Veel mensen denken dat decafé minder goede koffie is dan koffie met cafeïne. Maar dat is niet waar! Het kan wel zijn dat de smaak en geur iets anders zijn, maar ook deze koffiebonen worden gebrand. En dat zorgt voor de heerlijke aroma’s!

Barzini medium roast decaf koffiebonen | KoffiePartners
illy iperespresso decaf koffiecapsules | KoffiePartners
Jones Brothers Coffee Zen Decaf koffiecapsules | KoffiePartners

Welke koffie past bij mij?

Geplaatst op 24-11-2021

Er bestaan tegenwoordig heel veel verschillende koffiesoorten. Het kan daarom lastig zijn om de juiste match te vinden. In deze blog adviseren wij op basis van onze kennis van de markt welke koffiesoort het meest gekozen wordt bij verschillende smaakvoorkeuren.

Lees meer

Onze directeur Bart gaat het doen! Spannend maar tegelijkertijd een échte jongensdroom die werkelijkheid wordt! De reis zal ongeveer 2 weken duren. In deze column vertelt hij over deze bijzondere ervaring.

Lees meer