KoffiePraat

19 juli 2019

Koffie is de brandstof van iedere onderneming, want met een lekkere kop koffie werkt iedereen gewoon beter. De waarde van voldoende water drinken op het werk dient echter ook niet te worden onderschat, vooral met deze zomerse temperaturen. In deze blog lichten we de 3 voordelen uit van voldoende water drinken op het werk.

Drie voordelen van water drinken

De aanbevolen hoeveelheid water is 1,5 tot 2 liter per dag, daar komen de koppen koffie en thee dan nog bovenop. Waarom is voldoende drinken zo belangrijk?

blije medewerkers | water drinken op het werk | KoffiePartners

1. Van water krijgt u energie

We kunnen maximaal vier dagen zonder water. Te weinig water drinken, heeft direct impact op ons energieniveau. Ter illustratie: 2% uitdrogen zorgt voor 20% (!) energieverlies. Dat alleen al is reden genoeg om voldoende water te drinken.

Wist u dat wij ieder jaar 1 miljoen liter drinkwater doneren aan de Made Blue Foundation? Daarmee helpen we hen om zoveel mogelijk mensen in ontwikkelingslanden toegang te geven tot schoon drinkwater.

Concentratie op het werk door water drinken | KoffiePartners

2. Door water drinken verbetert uw concentratie

Voldoende water drinken zorgt ervoor dat afvalstoffen uw lichaam beter kunnen verlaten. Hierdoor kunnen klachten als vermoeidheid en hoofdpijn worden voorkomen. Daarnaast gaat het concentratieniveau aanzienlijk omhoog bij het regelmatig drinken van een glas water.

 

TIP: Houdt u niet zo van de smaak van water? Water kan eenvoudig smaakvoller gemaakt worden, bijvoorbeeld door het toevoegen van een schijfje citroen of munt.

Lopen naar het waterautomaat | KoffiePartners

3. Water drinken zorgt voor extra beweging

In plaats van de gebruikelijke loopjes naar de koffieautomaat op het werk, komen daar wandelingen naar de waterkoeler of kraan bij om uw glas of waterfles te vullen met water. Deze extra beweging is ook gezond! Kortom, een win-win situatie.

 

Met een waterkoeler is uw kantoor altijd voorzien van gefilterd koel en bruisend water. Fijn voor uw medewerkers, maar ook klantvriendelijk om bezoekers aan te bieden. De waterkoelers van Borg & Overström zijn met hun strakke design een echte eyecatcher op ieder kantoor!

B4 tafelmodel zwart 3 | water drinken op het werk | KoffiePartners

Ons assortiment waterkoelers

Van het merk Borg & Overström bieden wij verschillende soorten waterkoelers aan, geheel afgestemd op uw wensen. Gaat uw voorkeur uit naar een staand model of juist een tafelmodel? Wilt u uw kantoor voorzien van gekoeld, bruisend of heet water of een combinatie hiervan? Wij adviseren u graag vrijblijvend over de mogelijkheden.

Bekijk alle waterkoelers

De verschillende soorten koffiemachines hebben elk hun eigen manier om de lekkerste koffie te bereiden. Deze techniek bepaalt voor een groot gedeelte de smaak van een kop koffie. Daarom is het goed om te weten wat de werking van verschillende soorten koffiemachines is.

Lees meer

De voordelen van thee, ontdekt u in deze blog!  Bij KoffiePartners, zijn wij naast koffie – ook enorme theeliefhebbers! Daarom gingen wij op onderzoek uit naar de geneeskrachtige werking van ons thee assortiment. In deze blog delen wij graag onze bevindingen!

Lees meer