Koffie & thee | KoffiePartners

Duurzame koffie en thee op de werkvloer?

3 redenen om er beleid op te vormen!

Duurzaamheid is een veel besproken onderwerp op de werkvloer. Maar een duurzaam beleid komt in praktijk vaak lastig tot uiting bij veel organisaties. Zeker als het om consumpties gaat. In deze blog geven wij 3 redenen om te kiezen voor duurzame koffie en thee op de werkvloer.

Liever direct persoonlijk advies?

1. Medewerkers vinden het belangrijk!

de nieuwe norm op de werkvloer!

Uit nationaal onderzoek blijkt dat drie op de vijf Nederlandse medewerkers het belangrijk vindt dat de koffie en thee op het werk duurzaam gecertificeerd is. Dat is maar liefst 62%! Kortom, een duurzaam consumptiebeleid wordt steeds meer gezien als de nieuwe norm. Er is immers meer dan voldoende draagvlak onder medewerkers hiervoor.

Duurzame koffie echt belangrijk | KoffiePraat | KoffiePartners

2. Betere kwaliteit

En dat is te proeven!

Omdat duurzame koffie en thee gecertificeerd is, zijn de kwaliteitsnormen vaak hoger. Evenzeer krijgen duurzame koffieboeren vaak meer ondersteuning in training en ontwikkelingsmogelijkheden om de kwaliteit van hun koffie te verbeteren en waarborgen. Hierdoor is de kwaliteit van duurzame koffie en thee dus vaak beter.

 

Neem contact met ons op!

3. Maak échte impact!

Belangrijk onderdeel van uw MVO beleid!

Tot slot kunnen koffie en thee een essentieel onderdeel van uw totale MVO beleid vormen. Want door op de werkvloer te kiezen voor gecertificeerde koffie en thee, kunt u als bedrijf een grote impact maken. Meer weten? Neem dan vandaag nog contact met ons op. Wij adviseren u graag over de mogelijkheden voor uw bedrijf.

Meer weten over impact maken?

De koffiemarkt in beweging

Geplaatst op 03-07-2024

Uitdagingen zoals extreme weersomstandigheden zetten de koffiemarkt onder druk. De productie is fors lager, waardoor de prijs van ruwe koffie stijgt. Wat dit betekent voor de koffie bij jou op het werk lees je in deze KoffiePraat.

Lees meer

Recept Citrus Cold Brew

Geplaatst op 19-06-2024

Nu de zomer is begonnen is het tijd om je koffieroutine op te frissen met een seizoensgebonden twist. Laat de warme dranken achter je en omarm de verrassende smaak van de Citrus Cold Brew.

Lees meer

Koffie kan een echte game-changer zijn bij het stimuleren van creativiteit op de werkvloer. In deze blog gaan we hier dieper op in. Lees je mee?

Lees meer