Koffie & thee | KoffiePartners

Duurzame koffie en thee op de werkvloer?

3 redenen om er beleid op te vormen!

Duurzaamheid is een veel besproken onderwerp op de werkvloer. Maar een duurzaam beleid komt in praktijk vaak lastig tot uiting bij veel organisaties. Zeker als het om consumpties gaat. In deze blog geven wij 3 redenen om te kiezen voor duurzame koffie en thee op de werkvloer.

Liever direct persoonlijk advies?

1. Medewerkers vinden het belangrijk!

de nieuwe norm op de werkvloer!

Uit nationaal onderzoek blijkt dat drie op de vijf Nederlandse medewerkers het belangrijk vindt dat de koffie en thee op het werk duurzaam gecertificeerd is. Dat is maar liefst 62%! Kortom, een duurzaam consumptiebeleid wordt steeds meer gezien als de nieuwe norm. Er is immers meer dan voldoende draagvlak onder medewerkers hiervoor.

Duurzame koffie echt belangrijk | KoffiePraat | KoffiePartners

2. Betere kwaliteit

En dat is te proeven!

Omdat duurzame koffie en thee gecertificeerd is, zijn de kwaliteitsnormen vaak hoger. Evenzeer krijgen duurzame koffieboeren vaak meer ondersteuning in training en ontwikkelingsmogelijkheden om de kwaliteit van hun koffie te verbeteren en waarborgen. Hierdoor is de kwaliteit van duurzame koffie en thee dus vaak beter.

 

Neem contact met ons op!

3. Maak échte impact!

Belangrijk onderdeel van uw MVO beleid!

Tot slot kunnen koffie en thee een essentieel onderdeel van uw totale MVO beleid vormen. Want door op de werkvloer te kiezen voor gecertificeerde koffie en thee, kunt u als bedrijf een grote impact maken. Meer weten? Neem dan vandaag nog contact met ons op. Wij adviseren u graag over de mogelijkheden voor uw bedrijf.

Meer weten over impact maken?

Onze Caffè Cento% melanges zijn in een nieuw jasje gestoken. Ontdek in deze KoffiePraat de metamorfose van jouw favoriete Cento blend.

Lees meer

Recept: Affogato

Geplaatst op 31-01-2024

Een heerlijk Italiaans dessert met slechts twee ingrediënten: espresso en vanille ijs. Een gouden duo als je het ons vraagt. Wij maakten een variant met speculoos!

Lees meer

5 meest gelezen blogs in 2023

Geplaatst op 17-01-2024

Het nieuwe jaar is inmiddels van start, maar wij blikken nog een keer terug naar 2023. In dit artikel nemen we jullie graag mee in de best gelezen blogs van vorig jaar. Zo ben je in één keer op de hoogte van alle populaire topics.

Lees meer