KoffiePraat

Datum: 26 juli
Leestijd: 3 minuten

Modulaire koffiemachine: hoe ziet jouw ideale machine eruit?

Hoe ziet jouw ideale koffiemachine eruit?

Laat je inspireren

Koffie op het werk moet lekker zijn. Echter is elke organisatie anders en heeft daardoor ook andere behoeften op het gebied van koffie. Je ziet daarom steeds vaker dat je een koffiemachine modulair kunt opbouwen. Dat houdt in dat je zelf onderdelen kunt toevoegen naast de basis functionaliteiten. Bijvoorbeeld een melkkoeler speciaal voor twee soorten melk of een extra bonencanister voor cafeïnevrije bonen. Zo drink je de koffie die jij lekker vindt. Wij inspireren je in deze KoffiePraat over een modulaire koffiemachine.

Liever direct advies?

Wat is een modulaire koffiemachine?

Stel je eigen koffiemachine samen

Modulair bestaat uit een vast element (de koffiemachine) met meerdere modules. Bij modules kun je denken aan accessoires naast de koffiemachine zoals een koppenwarmer, siroopstation of melkkoeler. Maar ook opties op de koffiemachine, zoals een vergroot bonencanister, een extra container voor cacao of het meest geavanceerde reinigingssysteem. Je stelt jouw koffiemachine dus zelf samen.

3 voorbeelden op een rij

Franke koffiemachine | KoffiePartners

1. Franke

Koffie met een smaakje?

Zeg je modulaire koffiemachine, dan zeg je Franke. Koffiemachines van dit merk zijn namelijk erg geschikt om zelf samen te stellen. Zo kun je aan de koffiemachine een siroopstation met maar liefst zes verschillende smaken koppelen. Daarmee maak je de lekkerste cappuccino’s met extra touch zoals karamel- of vanillesiroop. Wil je jouw consumpties tegen betaling aanbieden? Dan koppel je er een betaalunit aan waarmee jouw gebruikers met muntgeld en/of contactloos betaalsysteem een heerlijke koffie kunnen kopen.

Bekijk Franke koffiemachines
Etna koffiemachine | KoffiePartners

2. Etna

Voor elke consumptie een lekkere koffieboon!

De koffiemachines van Etna worden veel gekozen in het B2B-segment, zoals een kantoor. Dit merk heeft een aantal verschillende combinaties samengesteld. Denk aan een mediaplayer voor het afspelen van video’s op de machine. Maar ook een extra bonencontainer, zodat je een krachtige espresso en zachte lungo met één automaat kunt bereiden. Een melkkoeler voor het bereiden van een heerlijke, romige cappuccino kan natuurlijk niet ontbreken tussen de beschikbare modules van Etna.

Bekijk Etna koffiemachines
Eversys koffiemachine | KoffiePartners

3. Eversys

Ga jij voor een vegan cappuccino?

De koffiemachines van dit Zwitserse merk hebben niet alleen een opvallend design, ook de mogelijkheden zijn groot. Zo kun je bijvoorbeeld een melkkoeler in dezelfde stijl naast de koffiemachine zetten. In de koeler is ruimte voor twee soorten melk, waardoor je ook plantaardige melk kunt aanbieden. Heb jij al een havercapu geprobeerd? Als je de residubak niet te vaak wilt legen, is een residu doorvoer een fijne optie. Daarmee vang je de koffiepucks onder het aanrechtblad op in een grote afvalbak.

Bekijk Eversys koffiemachines
Koffie Expert Art | KoffiePartners

Advies over een modulaire koffiemachine?

We helpen je graag!

Een nieuwe koffiemachine uitkiezen is een heel verantwoordelijke taak. Want je wilt natuurlijk dat jouw collega’s de koffie lekker vinden. Gelukkig hebben wij al 35 jaar ervaring als koffieleverancier en delen we onze expertise graag met jou! Vraag direct een vrijblijvende offerte aan, bel naar 078 – 631 03 00 of vul het contactformulier in. We denken graag met je mee!

Neem contact met ons op

Koffie kan een echte game-changer zijn bij het stimuleren van creativiteit op de werkvloer. In deze blog gaan we hier dieper op in. Lees je mee?

Lees meer

We zijn blij om vandaag te delen dat wij het mooie Brabantse koffiebedrijf Coffee3 hebben overgenomen! In deze KoffiePraat lees je meer over deze samenwerking.

Lees meer

Iedereen heeft een mening over de koffie op je werk. Wij geven een aantal tips om jouw collega’s tevreden te houden over de koffie op het werk!

Lees meer