Eerlijke koffie en thee campagne | Fairtrade | KoffiePartners

Koffie en thee

Met gelijke kansen voor iedereen

Prijsdaling, klimaatverandering en vergrijzing: de drie grote bedreigingen die het de koffieboer anno 2020 heel moeilijk maken. Fairtrade helpt boeren in ontwikkelingslanden, zodat we een eerlijke wereld krijgen met gelijke kansen voor iedereen. Zo kunnen we allemaal blijven genieten van lekkere, eerlijke koffie en thee.

Ook eerlijke koffie op het werk?
Fairtrade logo

Wat is Fairtrade?

Meer dan een keurmerk alleen!

Naast een minimumprijs heeft Fairtrade een vaste, niet-onderhandelbare premie. Ze stellen strenge eisen op het gebied van milieu, leef- en werkomstandigheden in de thee & koffiesector. Denk aan een veilige werkomgeving, gendergelijkheid, verbod op kinderarbeid en democratische besluitvorming. Ook worden er trainingen en voorlichting gegeven aan de boeren.

Fairtrade eerlijke koffie| KoffiePartners

Fairtrade koffie

Eerlijke koffie drinken voelt goed!

In ons kleine land drinken we miljoenen kopjes koffie per dag. 80 procent van alle koffie wordt verbouwd door kleine boeren. Toch is het verbouwen van koffie geen lucratieve zaak voor de meeste koffieboeren. Enkele grote handelaren hebben zoveel macht dat zij de prijs bepalen. Fairtrade helpt kleine koffieboeren een sterkere positie te geven in de handelsketen. Zodat ze kunnen leven van hun werk en kunnen investeren in hun toekomst.

Meer weten over Fairtrade koffie?
Fairtrade theefact | KoffiePartners

Fairtrade thee

Help de plantagearbeiders!

Miljoenen kleine boeren en plantagearbeiders wereldwijd produceren onze thee. Grote plantages produceren het grootste gedeelte. Lage lonen vormen één van de grootste problemen in de theesector. Zelfs het nationale minimumloon is niet altijd genoeg om van te leven. Daarom helpt Fairtrade deze arbeiders met het verbeteren van hun leefomstandigheden en het aanvullen van salaris.

Meer weten over Fairtrade thee?
duurzame koffie | Koffieleverancier KoffiePartners

Cento% Fairtrade koffieconcept

Koffie zonder compromissen!

Cento% is ontstaan vanuit de gedachte dat alles 100% perfect moet zijn. Absolute topkwaliteit koffie zonder compromissen. Lekker, goed voor de wereld en speciaal voor de gepassioneerde en bewuste koffieliefhebber.

Bekijk dit duurzame koffieconcept
cento % oro | Espressobonen machine | KoffiePartners

Help ook mee de wereld eerlijker te maken!

Drink Fairtrade koffie bij u op het werk

Natuurlijk hebben wij ook verschillende artikelen in ons assortiment met het Fairtrade keurmerk. Bijvoorbeeld onze Caffè Cento% Oro espressobonen, Coffee Fresh Fairtrade espressobonen, suikersticks, cacao en thee! Onze koffie experts adviseren u graag vrijblijvend over eerlijke koffie en ons Fairtrade assortiment.

Neem vandaag nog contact met ons op

Koffie kan een echte game-changer zijn bij het stimuleren van creativiteit op de werkvloer. In deze blog gaan we hier dieper op in. Lees je mee?

Lees meer

We zijn blij om vandaag te delen dat wij het mooie Brabantse koffiebedrijf Coffee3 hebben overgenomen! In deze KoffiePraat lees je meer over deze samenwerking.

Lees meer

Iedereen heeft een mening over de koffie op je werk. Wij geven een aantal tips om jouw collega’s tevreden te houden over de koffie op het werk!

Lees meer