Eerlijke koffie en thee campagne | Fairtrade | KoffiePartners

Koffie en thee

Met gelijke kansen voor iedereen

Prijsdaling, klimaatverandering en vergrijzing: de drie grote bedreigingen die het de koffieboer anno 2020 heel moeilijk maken. Fairtrade helpt boeren in ontwikkelingslanden, zodat we een eerlijke wereld krijgen met gelijke kansen voor iedereen. Zo kunnen we allemaal blijven genieten van lekkere, eerlijke koffie en thee.

Ook eerlijke koffie op het werk?
Fairtrade logo

Wat is Fairtrade?

Meer dan een keurmerk alleen!

Naast een minimumprijs heeft Fairtrade een vaste, niet-onderhandelbare premie. Ze stellen strenge eisen op het gebied van milieu, leef- en werkomstandigheden in de thee & koffiesector. Denk aan een veilige werkomgeving, gendergelijkheid, verbod op kinderarbeid en democratische besluitvorming. Ook worden er trainingen en voorlichting gegeven aan de boeren.

Fairtrade eerlijke koffie| KoffiePartners

Fairtrade koffie

Eerlijke koffie drinken voelt goed!

In ons kleine land drinken we miljoenen kopjes koffie per dag. 80 procent van alle koffie wordt verbouwd door kleine boeren. Toch is het verbouwen van koffie geen lucratieve zaak voor de meeste koffieboeren. Enkele grote handelaren hebben zoveel macht dat zij de prijs bepalen. Fairtrade helpt kleine koffieboeren een sterkere positie te geven in de handelsketen. Zodat ze kunnen leven van hun werk en kunnen investeren in hun toekomst.

Meer weten over Fairtrade koffie?
Fairtrade theefact | KoffiePartners

Fairtrade thee

Help de plantagearbeiders!

Miljoenen kleine boeren en plantagearbeiders wereldwijd produceren onze thee. Grote plantages produceren het grootste gedeelte. Lage lonen vormen één van de grootste problemen in de theesector. Zelfs het nationale minimumloon is niet altijd genoeg om van te leven. Daarom helpt Fairtrade deze arbeiders met het verbeteren van hun leefomstandigheden en het aanvullen van salaris.

Meer weten over Fairtrade thee?
duurzame koffie | Koffieleverancier KoffiePartners

Cento% Fairtrade koffieconcept

Koffie zonder compromissen!

Cento% is ontstaan vanuit de gedachte dat alles 100% perfect moet zijn. Absolute topkwaliteit koffie zonder compromissen. Lekker, goed voor de wereld en speciaal voor de gepassioneerde en bewuste koffieliefhebber.

Bekijk dit duurzame koffieconcept
cento % oro | Espressobonen machine | KoffiePartners

Help ook mee de wereld eerlijker te maken!

Drink Fairtrade koffie bij u op het werk

Natuurlijk hebben wij ook verschillende artikelen in ons assortiment met het Fairtrade keurmerk. Bijvoorbeeld onze Caffè Cento% Oro espressobonen, Coffee Fresh Fairtrade espressobonen, suikersticks, cacao en thee! Onze koffie experts adviseren u graag vrijblijvend over eerlijke koffie en ons Fairtrade assortiment.

Neem vandaag nog contact met ons op

Werken als monteur in de koffiebranche

Geplaatst op 29-11-2023

Wat maakt werken als monteur in de koffiebranche leuk? Je drinkt natuurlijk altijd lekkere koffie! Maar er zijn nog meer redenen die dit werk zo leuk maken. Lees je mee?

Lees meer

Een nieuwe koffiemachine uitzoeken voor jouw bedrijf, waar begin je? In deze KoffiePraat delen wij 3 praktische tips waar je op kunt letten bij het selecteren van een koffiemachine en koffieleverancier. Proef je de koffie uit je nieuwe koffiemachine al bijna?

Lees meer

3 zakelijke koffietrends

Geplaatst op 20-09-2023

Wat zijn drie belangrijke koffie trends op dit moment? In deze KoffiePraat lees je er alles over!

Lees meer