KoffiePraat

Datum: 5 januari 2022
Leestijd: 3 minuten

Blog koffie en water | KoffiePartners

Verhoog je productiviteit

Met water en koffie

Koffie en water gaan hand in hand. Ze versterken elkaar. Want samen zorgen ze voor een goede hydratatie en dat heeft positieve invloed op je productiviteit. In deze blog delen wij vijf voordelen van het toevoegen van een waterkoeler aan de koffievoorziening op kantoor.

Bekijk alle waterkoelers
Goede hydratatie | KoffiePartners

1. Stimuleert een goede hydratatie

Houd je energieniveau op peil

Water is essentieel om ervoor te zorgen dat medewerkers fysiek en mentaal optimaal presteren. Zelfs milde uitdroging kan de stemming, het energieniveau en de prestaties beïnvloeden. We weten dit allemaal, maar vaak wordt een glas water pakken uitgesteld, zelfs als we dorst hebben. Maar voor een kop koffie staan we wel allemaal op van je bureaustoel. Als er dus een waterkoeler naast de koffiemachine staat, neem je sneller een glas water mee.

Bekijk de waterkoelers
Korte pauzes | KoffiePartners

2. Bevordert korte pauzes

Sta af en toe even op

Uit onderzoek is gebleken dat korte pauzes bijdragen aan het welzijn van werknemers. Het nemen van meerdere korte pauzes gedurende de werkdag kan de productiviteit verhogen. Bijvoorbeeld door een drankje te halen of een praatje te maken met een collega. Bovendien is het ook erg gezond om vaker op te staan van je stoel, omdat er lichamelijke klachten kunnen ontstaan van het vele zitten.

Socializen met collega's | KoffiePartners

3. Moedigt socializen met collega’s aan

Een praatje bij de koffiemachine

Collega’s tegen het lijf lopen bij de koffiemachine of waterkoeler heeft veel voordelen. Het geeft ons een goed gevoel om met anderen te praten. Socialiseren op de werkplek  kan ook helpen om medewerkers meer betrokken te maken en de productiviteit te verhogen. Het combineren van een koffiemachine en waterkoeler vergroot de kans dat verschillende teams samenkomen en samen ideeën uitwisselen of problemen oplossen.

Wachtrijen koffiecorner verminderen | KoffiePartners

4. Vermindert wachtrijen in de pauze

Maak water drinken makkelijk

Wachtrijen bij de koffiemachine hebben invloed op de productiviteit en de tevredenheid van medewerkers. De wachttijd voor een koffiemachine wordt aanzienlijk verkort als er ook een waterdispenser beschikbaar is. Want hierdoor hoeven medewerkers niet in de rij te staan voor de koffiemachine wanneer ze een glas koud water willen drinken. En dus wordt de wachttijd voor een kop koffie verkort.

Zoek een nieuwe koffiemachine uit
Vermindert onderhoudsstromen | KoffiePartners

5. Combineert onderhoudsstromen

Beter voor het milieu

Zowel koffiemachines als waterkoelers hebben regelmatig onderhoud nodig. Dit kan met elkaar gecombineerd worden wanneer beide services door één leverancier worden verzorgd. Daarnaast kunnen benodigdheden voor de waterkoeler, zoals bijvoorbeeld een waterfilter tegelijk met de ingrediënten voor de koffiemachine bezorgd worden. Dat scheelt bezorgkosten!

Lees meer over onze bezorgservice
Water en koffie | KoffiePartners

Koffie voor energie, water voor hydratatie

Lekkere koffie en gefilterd water zijn kantoorvoordelen waar werknemers niet zonder kunnen. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw bedrijf? Onze koffie experts maken graag een vrijblijvend voorstel op maat!

Bron artikel: Borg & Overström

Neem contact met ons op

Welke koffie drinken ze in Italië?

Geplaatst op 12-08-2022

Italië, het land van de koffie. Maar welke koffie drinken de Italianen zelf? In deze blog gingen we voor je op onderzoek.

Lees meer

Geniet van een fantastische koffiebeleving met ons nieuwe Cento% koffiemeubel.

Lees meer

Hoe kies je de juiste koffiemachine?

Geplaatst op 08-06-2022

De juiste koffiemachine kiezen kan behoorlijk uitdagend zijn door de vele soorten. In deze blog geven wij 5 tips die je helpen met kiezen!

Lees meer