Latte macchiato op het werk | Salted Caramel latte | KoffiePartners

Maak de lekkerste latte macchiato op het werk!

Recept voor Salted Caramel Latte

Latte macchiato op het werk wordt nog lekkerder met dit recept voor een Salted Caramel Latte. In deze blog vertellen wij je namelijk hoe je zelf op het werk in een handomdraai deze populaire latte variatie kunt maken. Lekker om jezelf mee te trakteren of om samen met je collega’s van te genieten.

Tip een collega!

Benodigdheden Salted Caramel Latte

Zorg allereerst dat je de juiste ingrediënten hebt. Hieronder hebben wij een ingrediëntenlijst opgesteld:

  • 20 ml Salted Caramel siroop
  • 200 ml volle melk
  • 30 ml espresso
  • Slagroom
  • Salted Caramel topping
  • Karamel blokjes
  • Een latte macchiato glas
  • Een lange lepel

Koffiemachines voor de lekkerste latte variaties

Om een Salted Caramel Latte te maken heb je naast de bovenstaande ingrediënten eveneens de juiste apparatuur nodig voor het zetten van een espresso en om melk mee op te schuimen.

Benieuwd naar de meest geschikte koffiemachines voor latte variaties? Op onze koffiemachine pagina kun je makkelijk en snel de koffiemachine van jouw keuze selecteren. Ontdek het zelf of neem contact met één van onze koffie experts voor een persoonlijk advies.

Ontdek koffiemachines voor latte variaties

Recept Salted Caramel Latte

Aan de slag!

1. Voeg een ongeveer 2 scheutjes Salted Caramel siroop toe aan een Latte Macchiato glas.
2. Schuim melk op in een kan en schenk vervolgens de melk en het melkschuim voorzichtig langs een lepel op de siroop.

Tip: zorg dat je bij het opschuimen van de melk de melkkan in de juiste positie houdt. Het stoompijpje mag ‘net’ de melk raken. Goed melkschuim heeft geen zichtbare luchtbellen en is glanzend, vloeibaar en compact.

3. Laat de melk ongeveer 10 seconden rusten en zet ondertussen espresso in een kleine kan.
4. Schenk de espresso langzaam midden in het latte macchiato glas.
5. Top de latte af met slagroom en versier deze met salted caramel topping en kleine blokjes karamel!
6. Genieten maar!

Serveertip: voeg een lange lepel toe aan het glas.

Meer weten over dit recept?

Over melk opschuimen

Ook op het werk in een handomdraai mogelijk!

Om lekkere melk op te schuimen heb je geen espressomachine met een stoompijp nodig. Met een melkopschuimer is het namelijk ook mogelijk om een heerlijke latte variatie te maken. In ons assortiment vind je verschillende soorten melkopschuimers van merken zoals Jura, illy en WMF. Meer weten? Neem dan contact met ons op.

Meer informatie over melkopschuimers

Salted Caramel, waar komt het vandaan?

Het is misschien wel één van de grootste foodtrends van de afgelopen tijd. Salted Caramel, anders gezegd: karamel zeezout. Maar wie is eigenlijk de legendarische uitvinder van dit gouden duo? Wij waren benieuwd en ontdekten dat de uitvinder een chocolatier uit Bretagne is, genaamd Henri Le Roux. Tijdens zijn zoektocht naar iets origineels kwam hij op het idee voor Caramel au Beurre Salé, oftewel karamel met gezouten boter. Henri wist toen nog niet dat zijn uitvinding zo’n wereldwijd succes zou gaan worden. In 1980 won Le Roux de prijs Best Sweet in France bij de Salon International De La Confiserie.

Over KoffiePartners | Cheapcoffee.nl wordt KoffiePartners

Toe aan meer latte variaties op het werk?

Om de lekkerste latte macchiato op het werk te maken heb je de juiste apparatuur nodig. Bij KoffiePartners hebben wij een breed assortiment aan koffiemachines waarmee je de lekkerste latte variaties kunt bereiden. Neem vandaag nog contact met ons op. Onze koffie-experts adviseren je graag!

Neem contact met ons op!

5 meest gelezen blogs in 2022

Geplaatst op 11-01-2023

Welke blogs zijn het vaakst gelezen in 2022? Laat je inspireren door de vijf meest gelezen blogs van het afgelopen jaar.

Lees meer

Espressobonen, instant, filter, freshbrew, filterkoffie, capsules en liquid koffie. Wij hebben de voor- en nadelen per type koffiemachine voor je op een rijtje gezet.

Lees meer

Welke koffie drinken ze in Italië?

Geplaatst op 12-08-2022

Italië, het land van de koffie. Maar welke koffie drinken de Italianen zelf? In deze blog gingen we voor je op onderzoek.

Lees meer