Nieuwe beker wetgeving | KoffiePartners

Nieuwe bekerwetgeving

Informatie en updates over de nieuwe bekerwetgeving per 1 januari 2024.

De SUP regelgeving heeft in Nederland voor veel opschudding gezorgd. In de praktijk blijkt de nieuwe regelgeving niet zo milieuvriendelijk als verwacht. Ook het alternatief, de herbruikbare beker, is meer milieubelastend dan in eerste instantie is voorspeld. Daarom heeft Erik Haverkort VVD-Tweede Kamerlid twee moties ingediend. De Tweede Kamer heeft de moties aangenomen en gaat opnieuw in gesprek over de SUP regelgeving en de uitvoering hiervan. Een definitieve uitspraak over deze moties laat nog even op zicht wachten. Wat nu de stand van zaken is lees je op deze pagina.

Update 18-12-2023:

Demissionair staatssecretaris Heijnen van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat heeft besloten dat de regels wel blijven, maar dat de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) niet gaat handhaven vanaf 1 januari 2024. Het nieuwe kabinet gaat uiteindelijk een definitief besluit nemen over de motie. Dat betekent dat je de kartonnen koffiebekers voorlopig kunt blijven gebruiken, maar er zijn ook andere alternatieven.

Wat zijn de mogelijkheden voor jouw bedrijf?

De SUP-wetgeving blijft van kracht, alleen wordt er voorlopig niet op gehandhaafd. Het nieuwe kabinet gaat uiteindelijk een definitief besluit nemen over de motie. Wij hebben drie oplossingen hieronder opgesomd.

Coffee Fresh met Close Future bekerrecycling

1. Coffee Fresh kartonnen beker

Inzamelen en recyclen

De Coffee Fresh kartonnen bekers zijn voorlopig toegestaan. We adviseren wel om de bekers in te zamelen en te recyclen. Dit kunnen wij met het Close Future bekerrecyclingsysteem voor je regelen.

Hoe werkt het Close Future bekerrecyclingsysteem?
Allereerst meld je je aan voor het recycle programma. Daarna kun je in onze webshop naast je kartonnen bekers een lege Close Future doos bestellen. Bij de doos zit een speciaal raster waarin je gebruikte bekers kunt inzamelen. Zodra de doos vol is geef je ons een seintje, dan komen wij de doos met gebruikte koffiebekers ophalen om ze te recyclen. De Close Future bekers worden CO2-neutraal gebracht en opgehaald om ze vervolgens te recyclen tot hygiëne papier, zoals wc-papier en tissues.

Bestel bekers in onze webshop
Coffee Fresh hardcup

2. Coffee Fresh hardcup (180 cc)

Herbruikbare beker

Wij zijn aan de slag gegaan met een herbruikbare beker van Polypropyleen (PP): de Coffee Fresh hardcup. De bekers hebben een inhoud van 180 cc en worden blanco, zonder opdruk geleverd. Deze beker is:

  • afwasbaar
  • stapelbaar
  • recyclebaar (niet verplicht)
  • geschikt voor in de bekerdispenser
  • geschikt voor volautomatische koffiemachines

Hoe werkt het Close Future bekerrecyclingsysteem?
Allereerst meld je je aan voor het recycle programma. Daarna kun je in onze webshop naast de Coffee Fresh hardcups een lege Close Future doos bestellen. Bij de doos zit een speciaal raster waarin je gebruikte bekers kunt inzamelen. Zodra de doos vol is geef je ons een seintje, dan komen wij de doos met gebruikte koffiebekers ophalen om ze te recyclen. De Close Future bekers worden CO2-neutraal gebracht en opgehaald om ze vervolgens te recyclen tot granulaat voor nieuwe bekers.

Bestel in de webshop
Papieren koffiebeker | KoffiePartners

3. 100% papieren beker

Zijn bovenstaande twee oplossingen niet werkbaar voor jouw bedrijf? Dan hebben wij ook een 100% papieren beker ontwikkeld. Deze beker heeft ook géén plastic in de coating. Na een aantal keer gebruiken gooi je de beker weg. Ben je benieuwd naar deze beker? Vraag meer informatie op of bestel hem direct in onze webshop.

Bestel in de webshop
Cento% Nobile espressobonen | KoffiePartners

Meer informatie?

Wij staan je graag te woord!

Wil  je meer weten over de nieuwe bekerwetgeving of meer informatie over een van de bovenstaande oplossingen? Neem dan vandaag nog contact met ons op. Onze medewerkers adviseren je graag!

Persoonlijk advies

De koffiemarkt in beweging

Geplaatst op 03-07-2024

Uitdagingen zoals extreme weersomstandigheden zetten de koffiemarkt onder druk. De productie is fors lager, waardoor de prijs van ruwe koffie stijgt. Wat dit betekent voor de koffie bij jou op het werk lees je in deze KoffiePraat.

Lees meer

Recept Citrus Cold Brew

Geplaatst op 19-06-2024

Nu de zomer is begonnen is het tijd om je koffieroutine op te frissen met een seizoensgebonden twist. Laat de warme dranken achter je en omarm de verrassende smaak van de Citrus Cold Brew.

Lees meer

Koffie kan een echte game-changer zijn bij het stimuleren van creativiteit op de werkvloer. In deze blog gaan we hier dieper op in. Lees je mee?

Lees meer