Waterboon | KoffiePartners

KoffiePartners & Made Blue

Water is in onze branche heel belangrijk, een kop koffie bestaat namelijk voor 98% uit water. Wereldwijd zijn er nog 771 miljoen mensen die geen toegang hebben tot schoon drinkwater. Ze missen daarmee de basis voor een gezond bestaan. Samen met de Made Blue Foundation zetten wij ons in voor schoon drinkwater voor iedereen! Hoe we dat doen, lees je op deze pagina.

logo Made Blue

Over Made Blue

De foundation investeert in waterprojecten van goede doelen. Daarmee maken ze zoveel mogelijk veilig drinkwater beschikbaar in gebieden waar drinkwater nog ontbreekt. Kenia, Senegal, Ethiopië, Vietnam en Indonesië zijn landen waarin waterprojecten zijn opgezet.

Bezoek de website van Made Blue
Cento espressobonen | Caffè Cento | KoffiePartners

Caffè Cento%

Caffè Cento% is ons exclusieve koffiemerk, gemaakt van de lekkerste Arabica koffiebonen en 100% maatschappelijk verantwoord. Bij elke verkochte doos Caffè Cento% maken wij een bijdrage over aan het goede doel, waarmee zij 1.000 liter schoon drinkwater garanderen in ontwikkelingslanden. In totaal hebben we met Caffè Cento% al 26,1 miljoen liter schoon drinkwater gerealiseerd!

Lees meer over Cento%
Machiel Made Blue

Projecten

Naast structurele donaties via Cento% koffie en de duurzame waterkoeler, zetten wij ook losse projecten op om geld in te zamelen voor waterputprojecten. Zo hebben we bij de Grand Opening van ons pand aan onze relaties gevraagd of zij een donatie willen doen aan het goede doel in plaats van een geschenk meenemen. Ook geven we de oprichters vaak een podium op onze evenementen.

Gedoneerde liters

Dankzij bovenstaande acties hebben wij in totaal voor bijna 26,1 miljoen liter schoon drinkwater gezorgd in ontwikkelingslanden. Deze liters schoon drinkwater zijn nu dankzij de Made Blue Foundation permanent beschikbaar op plekken waar dat het hardst nodig is.

Bekijk het certificaat

De impact van 26,1 miljoen drinkwater

Toegang tot water

358 mensen 10 jaar lang toegang tot water

CO2 uitstoot voorkomen

183 ton CO2 uitstoot voorkomen

Bomen niet gekapt

3.916 bomen niet gekapt

Plastic afval vermeden

261 ton plastic afval vermeden

Made Blue vierkant

Ook water doneren?

Heb je een goed idee voor een waterproject? Wij staan altijd open voor suggesties, zodat we nog meer liters kunnen doneren. We dragen graag ons steentje bij aan de toename van schoon drinkwater in ontwikkelingslanden.

Neem contact met ons op