KoffiePraat

Datum: 1 maart
Leestijd: 1 minuut

Statiegeld op blikjes | KoffiePartners

Statiegeld op blikjes

Vanaf 1 april 2023

Bijna twee jaar geleden werd het statiegeldsysteem voor kleine petflessen ingevoerd. Vanaf 1 april (geen grap) gaat het nieuwe statiegeldsysteem voor blikjes van start. Op alle metalen drankverpakkingen met een inhoud van 3 liter of minder is het verplicht om statiegeld te heffen.

Meer informatie ontvangen?

Beter voor het milieu!

Indien blikjes apart worden ingezameld, kunnen ze beter hergebruikt worden voor nieuwe blikjes. Ook is de verwachting dat het aandeel blikjes in zwerfafval aanzienlijk minder wordt door deze maatregel. Klinkt goed toch?

Lees meer over de impact
Statiegeldlogo blik | KoffiePartners

Hoe merk je dit als KoffiePartners klant?

Afnemers frisdrankblikjes

Neem je blikjes frisdrank bij ons af? Dan staat op elk blikje frisdrank vanaf 1 april* het statiegeldlogo vermeld. Het statiegeld wordt automatisch aan je bestelling toegevoegd. Je ziet het statiegeld op blikjes dus niet terug op de pakbon of in je winkelmand, maar wel op de factuur.

* Dit wordt gefaseerd uitgerold i.v.m. het opmaken van de huidige voorraad. Het kan dus zijn dat je na 1 april nog blikjes zonder statiegeld ontvangt.

Shop frisdrank in onze webshop
Statiegeld blikjes en plastic flesjes voorwaarden

Waar kun je ze weer inleveren?

Je kunt lege blikjes weer inleveren op dezelfde locaties als de petflessen, bijvoorbeeld in de supermarkt. Blikjes moeten dan wel leeg en ongedeukt zijn zodat de barcode gescand kan worden. Wil je graag dat wij met je meedenken over een efficiënte retourstroom? Neem dan contact met ons op!

Sparren met ons

Werken als monteur in de koffiebranche

Geplaatst op 29-11-2023

Wat maakt werken als monteur in de koffiebranche leuk? Je drinkt natuurlijk altijd lekkere koffie! Maar er zijn nog meer redenen die dit werk zo leuk maken. Lees je mee?

Lees meer

Een nieuwe koffiemachine uitzoeken voor jouw bedrijf, waar begin je? In deze KoffiePraat delen wij 3 praktische tips waar je op kunt letten bij het selecteren van een koffiemachine en koffieleverancier. Proef je de koffie uit je nieuwe koffiemachine al bijna?

Lees meer

3 zakelijke koffietrends

Geplaatst op 20-09-2023

Wat zijn drie belangrijke koffie trends op dit moment? In deze KoffiePraat lees je er alles over!

Lees meer