KoffiePraat

Datum: 24 november 2021
Leestijd: 2 min

Welke koffie past bij mij | KoffiePartners

Vind jouw koffiematch!

Advies van onze experts

Welke koffie past bij mij? Espressobonen, filterkoffie, instantkoffie, capsules, liquid, freshbrew… Er bestaan tegenwoordig heel veel verschillende koffiesoorten. Het kan daarom lastig zijn om de juiste match te vinden. In deze blog adviseren wij op basis van onze kennis van de markt welke koffiesoort het meest gekozen wordt bij verschillende smaakvoorkeuren.

Liever direct advies?

Welk type koffie drink jij?

Advies op basis van jouw favoriete koffievariatie.

Cappuccino of latte variaties

Ons advies: bonenkoffie met een donkere branding

Dol op koffie met opgeschuimde melk? Dan adviseren wij een melange van Arabica en Robusta koffiebonen met een donkere branding. Dit geeft een pittige koffiesmaak, wat erg lekker is bij een cappuccino en latte macchiato waarin veel melk wordt gebruikt. Liever geen sterke koffiesmaak bij een latte variatie? Kies dan voor Arabica bonen met een mildere branding.

Welke koffiemachine voor cappuccino's met verse melk?

Om koffiebonen te bereiden met melkvariaties heb je een espressomachine nodig met verse melk unit. Benieuwd naar de mogelijkheden? Onze koffie experts vertellen u er graag meer over.

Spreek een expert

Koffie met melk

Ons advies: instant koffie

Drink je het liefst een traditionele kop koffie met melk? Dan adviseren wij instant koffie. Met instant koffie bereidt u binnen enkele seconden een heerlijke kop koffie met melk. Vanwege de innovatieve technieken van instant koffiemachines is de kwaliteit van instant melk en koffie van hoog niveau. Hierdoor is de smaak van jouw kop koffie altijd constant. Daarnaast is het tegenwoordig in veel gevallen mogelijk om ook te kiezen voor een combi-automaat. Hiermee kunt u zowel snelle instant koffie als aromatische bonenkoffie bereiden.

Bekijk onze combi-automaten

Smaakvoorkeur: ‘gewone’ traditionele koffie

Ons advies: fresh brew koffie

Liever de traditionele filterkoffie van vroeger? Dan adviseren wij fresh brew koffie. Met deze koffiesoort geniet je van de smaak van koffie zoals deze vroeger werd gedronken. Hiervoor is wel een speciale freshbrew koffiemachine nodig. Benieuwd naar de mogelijkheden? Onze koffie experts vertellen u er graag meer over!

Maak een afspraak

Smaakvoorkeur: espresso

Ons advies: bonenkoffie met een medium branding

Een echte espresso liefhebber? Dan adviseren wij Arabica koffiebonen met een medium branding. Deze koffiesoort staat garant voor een échte smaaksensatie. Hierdoor wordt iedere espresso een traktatie voor de zintuigen. Om te genieten van koffiebonen heb je een espressomachine nodig. Meer weten? Onze experts adviseren u graag.

Persoonlijk advies?

Zoek direct een geschikte koffiemachine uit

Binnen enkele seconden jouw match gevonden

Welke koffie past bij mij? Met behulp van onze koffiemachine selector vind je binnen een aantal klikken de beste match. Liever persoonlijk advies van één van onze koffie experts? Neem dan contact met ons op. Wij staan je graag te woord!

Zoek een koffiemachine uit!

3 zakelijke koffietrends

Geplaatst op 20-09-2023

Wat zijn drie belangrijke koffie trends op dit moment? In deze KoffiePraat lees je er alles over!

Lees meer

Koffie is meer dan alleen een drankje; het is een persoonlijke ervaring. In deze blog laten we je zien hoe je koffie kunt personaliseren op basis van smaakvoorkeuren van je medewerkers.

Lees meer

Koffie op het werk moet lekker zijn. Echter is elke organisatie anders en heeft daardoor ook andere behoeften op het gebied van koffie. Je ziet daarom steeds vaker dat je een koffiemachine modulair kunt opbouwen.

Lees meer