KoffiePraat

Datum: 29 september 2021
Leestijd: 3 minuten

Welke koffie voor ijskoffie | KoffiePartners

Een heerlijke ijskoffie

Ook voor u?

IJskoffie is een trend in koffieland. Daarom komen steeds meer merken met blikjes ijskoffie op de markt. Maar het is ook eenvoudig zelf te maken. In deze KoffiePraat blog vertellen we welke koffie het beste is voor ijskoffie en delen we een ijskoffie recept. Veel leesplezier!

Direct een koffie expert spreken?

Welke koffie voor ijskoffie?

Omdat er redelijk veel melk aan ijskoffie wordt toegevoegd, is het belangrijk om een sterke koffie te gebruiken. Zodat de smaak van de koffie niet wegvalt. Dat kan bijvoorbeeld met een Robusta koffiemelange of een krachtige Arabica melange die geschikt is voor een espresso. Geen espressobonenmachine? Gelukkig kunt u ook ijskoffie maken met een andere zetmethode, zoals bijvoorbeeld koffiecapsules voor een Nespresso-apparaat. De onderstaande koffies zijn geschikt voor ijskoffie: 

Cento% Oro espressobonen | Fairtrade en biologisch | KoffiePartners

1. Cento% Oro

100% Arabica koffiebonen

Deze koffiebonen hebben een volle body met een zacht, romig mondgevoel. Karamel en een fruitig bittertje maken deze verfijnde smaak compleet. Cento% Oro is biologisch & Fairtrade gecertificeerd.

Bestel Cento% Oro
Coffee Fresh Regular | KoffiePartners

2. Coffee Fresh Regular

Arabica & Robusta koffiebonen

Deze koffie is kruidig met tonen van kruidnagel en heeft een volle body. Het is een mix van Arabica bonen uit Brazilië en Robusta bonen uit Vietnam. Deze twee soorten zijn perfect in balans. Coffee Fresh Regular is UTZ gecertificeerd.

Bestel Coffee Fresh Regular
Fountain Classico Espresso | KoffiePartners

3. Fountain Classico Espresso

100% Arabica koffiecapsules

Deze koffiecapsules hebben een verfijnde smaak: intens en aromatisch. De afdronk is te omschrijven als aangenaam rond. Fountain Classico Espresso koffiecapsules zijn Rainforest Alliance gecertificeerd.

Bestel Fountain capsules
Recept: Vanilla Cream Cold Brew

illy recept: Vanilla Cream cold brew

Het bekende koffiemerk en onze partner illy brengt nu ook cold brew blikjes op de markt! Wij delen hieronder een heerlijk alcoholvrij recept hiervan. In slechts vier stappen is dit heerlijke ijskoffie recept gemaakt. Kortom: geen reden om er níet mee aan de slag te gaan!

Download het recept

illy recept: Vanilla Cream cold brew

Ingrediënten:

  • illy cold brew blikje
  • Vanille ijs
  • Verse room
  • Cacaopoeder

Benodigdheden:

  • IJslepel
  • Slagroomspuit
  • (illy) glas van 300 ml

Aan de slag:

1. Gebruik de ijslepel om twee bolletjes vanille ijs in het glas te doen.
2. Vul het glas tot de bovenste rand van het illy logo met cold brew.
3. Maak af met verse slagroom uit de spuitfles.
4. Strooi er een beetje cacaopoeder overheen en serveer.

Geniet van deze heerlijke ijskoffie!

Recept: Virgin Espresso Martini

Geplaatst op 15-03-2023

Tijd voor een nieuw koffierecept. Een alcoholvrije variant van de populaire cocktail Espresso Martini. Deze Virgin Esma heeft weinig ingrediënten en is eenvoudig te maken.

Lees meer

Op alle metalen drankverpakkingen met een inhoud van 3 liter of minder is het verplicht om statiegeld te heffen. Hoe merk je dit als KoffiePartners klant?

Lees meer

De producten van ons merk Coffee Fresh dragen een nieuw jasje en een nieuwe naam. In dit KoffiePraat artikel lichten we de wijzigingen toe.

Lees meer