KoffiePraat

Datum: 29 september
Leestijd: 3 minuten

Welke koffie voor ijskoffie | KoffiePartners

Een heerlijke ijskoffie

Ook voor jou?

IJskoffie is een trend in koffieland. Daarom komen steeds meer merken met blikjes ijskoffie op de markt. Maar het is ook eenvoudig zelf te maken. In deze KoffiePraat blog vertellen we welke koffie het beste is voor ijskoffie en delen we een ijskoffie recept. Veel leesplezier!

Direct een koffie expert spreken?

Welke koffie voor ijskoffie?

Omdat er redelijk veel melk aan ijskoffie wordt toegevoegd, is het belangrijk om een sterke koffie te gebruiken. Zodat de smaak van de koffie niet wegvalt. Dat kan bijvoorbeeld met een Robusta koffiemelange of een krachtige Arabica melange die geschikt is voor een espresso. Geen espressobonenmachine? Gelukkig kun je ook ijskoffie maken met een andere zetmethode, zoals bijvoorbeeld koffiecapsules voor een Nespresso-apparaat. De onderstaande koffies zijn geschikt voor ijskoffie: 

Cento% Oro espressobonen | Fairtrade en biologisch | KoffiePartners

1. Cento% Oro

100% Arabica koffiebonen

Deze koffiebonen hebben een volle body met een zacht, romig mondgevoel. Karamel en een fruitig bittertje maken deze verfijnde smaak compleet. Cento% Oro is biologisch & Fairtrade gecertificeerd.

Bestel Cento% Oro
CF Primo espressobonen | KoffiePartners

2. Coffee Fresh Primo

Arabica & Robusta koffiebonen

Deze koffie is kruidig met tonen van kruidnagel en heeft een volle body. Het is een mix van Arabica bonen uit Brazilië en Robusta bonen uit Vietnam. Deze twee soorten zijn perfect in balans. Coffee Fresh Primo is Rainforest Alliance gecertificeerd.

Bestel Coffee Fresh Primo
Barzini ristretto cups

3. Barzini Ristretto

100% Arabica koffiecapsules

Deze koffiecapsules hebben een intense smaak, waardoor ze zeer geschikt zijn om ijskoffie mee te bereiden. Je kunt de smaak het beste omschrijven als kruidig met een bittertje. De cups zijn Rainforest Alliance gecertificeerd en geschikt voor Nespresso-machines.

Bestel Barzini capsules
Recept: Vanilla Cream Cold Brew

illy recept: Vanilla Cream cold brew

Het bekende koffiemerk en onze partner illy brengt nu ook cold brew blikjes op de markt! Wij delen hieronder een heerlijk alcoholvrij recept hiervan. In slechts vier stappen is dit heerlijke ijskoffie recept gemaakt. Kortom: geen reden om er níet mee aan de slag te gaan!

Download het recept

illy recept: Vanilla Cream cold brew

Ingrediënten:

  • illy cold brew blikje
  • Vanille ijs
  • Verse room
  • Cacaopoeder

Benodigdheden:

  • IJslepel
  • Slagroomspuit
  • (illy) glas van 300 ml

Aan de slag:

1. Gebruik de ijslepel om twee bolletjes vanille ijs in het glas te doen.
2. Vul het glas tot de bovenste rand van het illy logo met cold brew.
3. Maak af met verse slagroom uit de spuitfles.
4. Strooi er een beetje cacaopoeder overheen en serveer.

Geniet van deze heerlijke ijskoffie!

Onze Caffè Cento% melanges zijn in een nieuw jasje gestoken. Ontdek in deze KoffiePraat de metamorfose van jouw favoriete Cento blend.

Lees meer

Recept: Affogato

Geplaatst op 31-01-2024

Een heerlijk Italiaans dessert met slechts twee ingrediënten: espresso en vanille ijs. Een gouden duo als je het ons vraagt. Wij maakten een variant met speculoos!

Lees meer

5 meest gelezen blogs in 2023

Geplaatst op 17-01-2024

Het nieuwe jaar is inmiddels van start, maar wij blikken nog een keer terug naar 2023. In dit artikel nemen we jullie graag mee in de best gelezen blogs van vorig jaar. Zo ben je in één keer op de hoogte van alle populaire topics.

Lees meer