Cappuccino drinken op het werk | KoffiePartners

Cappuccino drinken op kantoor

Bijna de helft van alle koffie die we drinken, is een melkvariatie zoals een latte of cappuccino. Ook op de werkvloer is dit vaak een populaire koffievariatie. Maar welke manieren zijn er om een cappuccino te bereiden op kantoor?

Alle machines met cappuccino functie
Aequator Cento% | KoffiePartners
Coffee Fresh 3130 | KoffiePartners
NESCAFÉ Fusion Espresso | KoffiePartners
Redbeans large | KoffiePartners

1. Cappuccino met topping

De meeste professionele koffiemachines zijn voorzien van een ingrediëntencontainers waar o.a. topping ingedaan kan worden. Topping is een melkproduct, dat in de automaat wordt vermengd met heet water. Dit resulteert in een cappuccino met heerlijk, romig melkschuim.

Eversys C2m koffiemachines met Cento% logo | KoffiePartners KoffiePartners
WMF Cento% | KoffiePartners
Douwe Egberts Barista One Verse melk | KoffiePartners
Jura Cool Control | KoffiePartners

2. Cappuccino met verse melk

Een aantal koffiemachines kan gecombineerd worden met een melkkoeler. Hierin wordt melk koel bewaard. De koffiemachine combineert automatisch een espresso met de verse melk. Daardoor is uw cappuccino met één druk op de knop bereid. In sommige melkkoelers kan een pak melk ingezet worden, in anderen wordt de melk overgegoten. Dat laatste vergt iets meer schoonmaaktijd.

Alle machines met verse melk
Lattiz melkopschuimer | KoffiePartners

3. Cappuccino met Lattiz

De Lattiz is een melkopschuimer die automatisch, perfect melkschuim creëert. In de machine gaat een bag-in-box van 4 liter. Deze melkopschuimer plaatst u naast de koffiemachine. Als eerste bereidt u een portie melkschuim, vervolgens voegt u hier een espresso uit de koffiemachine aan toe. De Lattiz kan verschillende porties maken: bijvoorbeeld melkschuim voor cappuccino, latte macchiato of een kannetje melkschuim.

Bekijk de Lattiz
Vegan melk cappuccino op werk | KoffiePartners

Vegan melk

Plantaardige melk is in opmars!

Ook als het gaat om koffievariaties. Steeds vaker kiezen we voor vegan opties, zoals sojamelk of havermelk. Vooral de barista edities hiervan lenen zich goed voor een romige, vegan cappuccino. Omdat deze speciale edities een perfecte schuimlaag creëren. De meeste koffiemachines zijn voorzien van één melkkoeler, waardoor er gekozen moet worden tussen koemelk en plantaardige melk. Echter beschikken enkele koffiemachines over meerdere melkkoelers waardoor het beiden aangeboden kan worden.

Neem contact op over vegan melk
Neem contact op | KoffiePartners

Koffie advies op maat?

Geheel vrijblijvend!

We begrijpen dat er veel keuze is op het gebied van een nieuwe koffiemachine. Daarom maken onze koffie experts graag vrijblijvend een advies op maat voor de perfecte koffievoorziening voor uw bedrijf. Of dat nu een koffiemachine met topping, verse melk of de Lattiz is: u kunt bij ons terecht voor alle opties. Kortom: gegarandeerd genieten van heerlijke cappuccino’s bij u op het werk!

Vraag koffie advies aan

5 meest gelezen blogs in 2022

Geplaatst op 11-01-2023

Welke blogs zijn het vaakst gelezen in 2022? Laat je inspireren door de vijf meest gelezen blogs van het afgelopen jaar.

Lees meer

Espressobonen, instant, filter, freshbrew, filterkoffie, capsules en liquid koffie. Wij hebben de voor- en nadelen per type koffiemachine voor je op een rijtje gezet.

Lees meer

Welke koffie drinken ze in Italië?

Geplaatst op 12-08-2022

Italië, het land van de koffie. Maar welke koffie drinken de Italianen zelf? In deze blog gingen we voor je op onderzoek.

Lees meer