KoffiePraat

Datum: 20 september
Leestijd: 1 minuut

3 koffietrends van dit moment

3 zakelijke koffietrends

Wat vind jij belangrijk?

Wij zien een aantal zakelijke koffietrends sterk naar voren komen. Zo wordt een kop koffie vaak gebruikt om elkaar te ontmoeten, zijn organisaties meer bezig met gezondheid en is de herkomst van koffie belangrijker. In deze KoffiePraat delen wij 3 koffietrends van dit moment. Lees je mee?

Koffie als sociale ervaring | KoffiePartners

1. Koffie als sociale ervaring

Een manier om te verbinden

Hoeveel gesprekken beginnen er met ‘Wil je een kop koffie?’ Heel veel! Koffie is veel meer dan alleen een (lekker) drankje. Het is ook een sociale ervaring en een manier om te verbinden. Zeker na de pandemie is dat belangrijker dan ooit geworden. Daarom ‘lokken’ veel organisaties hun medewerkers met lekkere koffie naar kantoor. De pantry’s en ontmoetingsruimtes bij bedrijven spelen daar ook op in met hoogwaardige koffiemachines, een uitgebreid aanbod koffievariaties, verse bonen koffie en een fijne zitplekken.

Koffie drinken?

Tip

Wil jij de koffiepraat bij jouw organisatie stimuleren? Zet dan een leuke vraag in de screensaver van de koffiemachine om het gesprek te starten.

gezondere-koffie-trend

2. Gezondere koffie

Plantaardige variaties

Iedereen is meer bezig met gezondheid. Dat geldt ook voor koffie. Zo is er steeds meer vraag naar plantaardige melk om cappuccino’s mee te bereiden. Dat is zowel in poedervorm in de machine verkrijgbaar (topping) als in vloeibare vorm naast de koffiemachine in een melkkoeler. Drink jij al havercappu op je werk?

Bekijk vegan koffie oplossingen
Koffie-met-een-verhaal

3. Koffie met een verhaal

Transparantie van de keten

Het verhaal achter de koffiebonen, de herkomst en het productieproces is een opkomende trend. Dit komt omdat consumenten meer transparantie verlangen en meer bezig zijn met duurzaamheid. De term direct trade is een vrij nieuw begrip in de koffiewereld. Het betekent dat er geen extra schakels zitten tussen de branderij en de koffieboer. Hierdoor zijn boeren verzekerd van een eerlijke prijs. De reis die de koffiebonen hebben afgelegd kun je vaak op de verpakking terugvinden.

Ontdek onze Direct trade koffie
Cento Oro espressobonen | KoffiePartners

Wil je meer weten over koffie?

Naast deze 3 zakelijke koffietrends kunnen we je nog veel meer vertellen en laten proeven. Je bent van harte uitgenodigd om een kop koffie te komen drinken in ons Coffee Experience Center in Zwijndrecht. Onze koffie experts delen graag hun passie over koffie met jou.

Kom proeven!

Werken als monteur in de koffiebranche

Geplaatst op 29-11-2023

Wat maakt werken als monteur in de koffiebranche leuk? Je drinkt natuurlijk altijd lekkere koffie! Maar er zijn nog meer redenen die dit werk zo leuk maken. Lees je mee?

Lees meer

Een nieuwe koffiemachine uitzoeken voor jouw bedrijf, waar begin je? In deze KoffiePraat delen wij 3 praktische tips waar je op kunt letten bij het selecteren van een koffiemachine en koffieleverancier. Proef je de koffie uit je nieuwe koffiemachine al bijna?

Lees meer

Koffie is meer dan alleen een drankje; het is een persoonlijke ervaring. In deze blog laten we je zien hoe je koffie kunt personaliseren op basis van smaakvoorkeuren van je medewerkers.

Lees meer