KoffiePraat

Datum: 21 juli 2021
Leestijd: 5 minuten

Geniet van duurzame koffie | KoffiePartners

3 belangrijke duurzaamheidskeurmerken

Voor koffiebonen

Waarschijnlijk heeft u ze al eens op een (koffie)verpakking voorbij zien komen: duurzaamheidskeurmerken. Ieder keurmerk staat voor iets anders. Daarom zetten wij de verschillende keurmerken naast elkaar in deze blog. Van welke duurzame koffie geniet u binnenkort op de werkvloer?

Direct duurzaam koffieadvies?
Fairtrade koffie | KoffiePartners

1. Fairtrade

Eerlijke handel

Fairtrade, de vertaling verklapt eigenlijk al wat het is. Namelijk eerlijke handel, met gelijke kansen voor iedereen. Dit keurmerk ligt de nadruk op empowerment en zelforganisatie van boeren en arbeiders in handelsketens. Daarbij heeft Fairtrade als enige keurmerk concrete, niet onderhandelbare eisen (standaarden) op eerlijke betalingen aan producenten. Zo ontvangen boeren en arbeiders bijvoorbeeld een extra premie die ze kunnen investeren in hun bedrijf en community.

Meer weten over Fairtrade koffie?

Als het Fairtrade logo op een koffieverpakking staat, betekent dit dat de koffieboer gegarandeerd een eerlijke prijs heeft ontvangen voor de koffiebonen.

Onze Fairtrade koffiebonen

Cento Nero | KoffiePartners
Coffee Fresh espressobonen Fairtrade | Espressobonen machine | KoffiePartners
Douwe Egberts espressobonen Fairtrade | KoffiePartners
Rainforest Alliance | KoffiePartners

2. Rainforest Alliance / UTZ

Krachten gebundeld

In 2020 hebben de keurmerken UTZ en Rainforest Alliance besloten te fuseren, zodat ze meer impact kunnen maken. En het keurmerk gaat verder onder de naam Rainforest Alliance. Want dit keurmerk creëert een betere toekomst voor mens én natuur. Daarbij zoomen zij in op vier belangrijke onderwerpen: regenwoud, levensonderhoud, klimaat en mensenrechten.

Meer weten over RFA koffie?

Als er een Rainforest Alliance keurmerk op de koffieverpakking staat, betekent dat het product is geproduceerd door boeren, boswachters en bedrijven die samen bijdragen aan een wereld waar mens en natuur in harmonie leven.

Onze Rainforest Alliance koffiebonen

Cento Nobile | Rainforest Alliance | KoffiePartners
Coffee Fresh espressobonen Regular | KoffiePartners
Biologische koffie | KoffiePartners

3. Biologisch

Biologische landbouw

Het Europees biologisch keurmerk maakt duidelijk dat het product voldoet aan EU-regels voor biologische landbouw. Dus wanneer het biolabel op een verpakking staat, betekent dit dat minimaal 95% uit echte biologische ingrediënten bestaat en dat er geen chemische bestrijdingsmiddelen of kunstmest zijn gebruikt. Ook is de herkomst van ingrediënten altijd te herleiden. Biologische producten die in de EU zijn geproduceerd zijn verplicht om dit label te dragen. Buiten de EU is het niet verplicht.

Meer weten over biologische koffie?

Als er een biologisch keurmerk op een koffieverpakking staat, betekent dit dat de koffiebonen geproduceerd zijn volgens de EU-regels voor biologische landbouw.

Onze biologische koffiebonen

Cento% Oro | KoffiePartners
Redbeans Gold | KoffiePartners
Duurzame koffieleverancier | Over KoffiePartners

Koffie met een goed gevoel

Koffie met een duurzaamheidskeurmerk geeft een goed gevoel. Want met het drinken van een kop gecertificeerde koffie draagt u uw steentje bij aan een duurzamere wereld. Dus wilt u meer weten over de duurzaamheidskeurmerken of een duurzaam koffie-advies op maat ontvangen? Neem contact met ons op voor meer informatie en vrijblijvend advies.

Direct contact

Onze Caffè Cento% melanges zijn in een nieuw jasje gestoken. Ontdek in deze KoffiePraat de metamorfose van jouw favoriete Cento blend.

Lees meer

Recept: Affogato

Geplaatst op 31-01-2024

Een heerlijk Italiaans dessert met slechts twee ingrediënten: espresso en vanille ijs. Een gouden duo als je het ons vraagt. Wij maakten een variant met speculoos!

Lees meer

5 meest gelezen blogs in 2023

Geplaatst op 17-01-2024

Het nieuwe jaar is inmiddels van start, maar wij blikken nog een keer terug naar 2023. In dit artikel nemen we jullie graag mee in de best gelezen blogs van vorig jaar. Zo ben je in één keer op de hoogte van alle populaire topics.

Lees meer