KoffiePraat

Datum: 7 juni
Leestijd: 3 minuten

Water drinken op kantoor

Makkelijk een waterkoeler kiezen?

Wij helpen je op weg!

Water drinken is gezond. Dus je wilt jouw medewerkers motiveren om water te drinken. Een handige manier om dit te doen is door een waterkoeler te installeren op je kantoor. Je kunt waterkoelers helemaal zelf configureren en er zijn meerdere typen watermachines. Na het beantwoorden van deze drie vragen weet jij welke waterkoeler je moet kiezen. Liever direct persoonlijk advies?

Laat je adviseren

1. Welke soorten water wil je aanbieden?

Dit zijn de consumptievariaties van onze partner Borg & Overström:

  • Chilled: Gekoeld water, geserveerd in 3°C graden
  • Sparkling: Water met koolzuur
  • Ambient: Water op kamertemperatuur
  • Hot: Heet water, geserveerd in 94°C graden

Wat wordt het meest gekozen?

Wij configureren waterkoelers eigenlijk niet met heet water, omdat onze koffiemachines een heet water functie hebben. De meest populaire configuratie die wij zien is een waterkoeler met chilled en ambient water. Als je graag de sparkling variant wilt aanbieden, houd er dan rekening mee dat je de koolzuurpatronen regelmatig moet verwisselen. Maar bruisend water heeft ook veel voordelen, lees ze in deze blog.

Voordelen van bruisend water
Hoeveel ruimte is er beschikbaar voor de waterkoeler?

2. Hoeveel ruimte is er beschikbaar?

Waar komt de waterkoeler te staan? Je kiest een countertop variant als je de koeler op het keukenblad plaatst. Een tafelmodel is compact, maar enorm krachtig. Als je geen ruimte hebt op het aanrecht, dan kies je voor een floorstanding model. Dit is een waterkoeler met bijpassende onderkast. Een groot voordeel is dat je deze variant op bijna elke locatie kunt plaatsen waar een stroompunt en waterkraan is.

Bekijk verschillende soorten waterkoelers

Tip: plaats je waterkoeler binnen een straal van twee meter van het stopcontact

De waterdruk wordt minder als je de waterkoeler verder weg zet. Hierdoor duurt het langer om je flesje bij te vullen. Als de waterkoeler binnen twee meter staat, dan duurt het bijvullen van een flesje ongeveer 30 seconden. Wanneer de koeler op een meter of vier staat, dan duurt het al snel 45 seconden. Dat klinkt niet lang, maar waarschijnlijk gaan je collega’s hier wel over klagen als ze te lang moeten wachten.

3. Hoeveel collega's maken gebruik van de waterkoeler?

Voldoende water drinken is gezond

Zorg ervoor dat je de capaciteit van de waterkoeler is afgestemd op het aantal gebruikers. Wij rekenen met een glas water per uur, dus voor elke medewerker 0,2 liter per uur. De B&O E4 heeft een capaciteit van 50 liter per uur, dus is geschikt voor 250 gebruikers per uur. Dan drinkt elke medewerker op het werk 1,6 liter water. Met nog een paar koppen koffie of thee erbij blijven jouw medewerkers goed gehydrateerd.

Water drinken

Kunnen we je ergens mee helpen?

Onze waterkoeler experts adviseren je graag vrijblijvend! Je bent ook van harte welkom om waterkoelers te bekijken en uit te proberen in onze showroom. Je kunt hiervoor eenvoudig online een afspraak maken. Hopelijk tot snel!

Maak een afspraak

3 zakelijke koffietrends

Geplaatst op 20-09-2023

Wat zijn drie belangrijke koffie trends op dit moment? In deze KoffiePraat lees je er alles over!

Lees meer

Koffie is meer dan alleen een drankje; het is een persoonlijke ervaring. In deze blog laten we je zien hoe je koffie kunt personaliseren op basis van smaakvoorkeuren van je medewerkers.

Lees meer

Koffie op het werk moet lekker zijn. Echter is elke organisatie anders en heeft daardoor ook andere behoeften op het gebied van koffie. Je ziet daarom steeds vaker dat je een koffiemachine modulair kunt opbouwen.

Lees meer