Koffiedik recyclen | KoffiePartners

Koffiedik recyclen, wij vertellen hoe!

Want kleine veranderingen maken het verschil.

Bij koffie bereiden in een bonen- of freshbrew machine ontstaat koffiedik / koffiedroes. Een residu dat doorgaans weggegooid wordt, maar waar veel recycle mogelijkheden voor bestaan. In deze blog overtuigen wij u van de mogelijkheden van koffiedik recyclen.

Lees meer over onze duurzaamheid
Koffiedik recyclen Oesterzwammen | KoffiePartners

1. Koffiedik voor de kweek van oesterzwammen

Heerlijk en duurzaam!

Een mooie wijze voor het recyclen van koffiedroes is de kweek van oesterzwammen. Oesterzwammen groeien namelijk heel goed op diverse afvalstromen zoals koffiedik en houtschaafsel. Voor deze recycle methode is het echter wel van belang dat u het koffieresidu wekelijks inzamelt. Meer weten? Onze koffie experts adviseren u graag over de mogelijkheden.

Meer weten over recyclen via oesterzwammen?
Koffiedik recyclen moestuin | KoffiePartners

2. Inspireer medewerkers: koffiedroes in de tuin en/of douche!

Duurzaam thuis

Er bestaan veel manieren om koffieresidu te recyclen en de meeste beginnen bij ons thuis. Heeft u of een van uw collega’s bijvoorbeeld een moestuin? Gebruik dan uw koffieresidu als mest of compost. Koffiedik bevat namelijk stikstof en is hierdoor uitstekend geschikt als meststof. Geen moestuin of liever binnenshuis recyclen? Gebruik uw koffieresidu dan als natuurlijke reinigingsscrub onder de douche. Tip van onze collega Charlotte: meng wat koffiedik met uw douchegel en u heeft binnen een handomdraai een heerlijke scrub. Uiteraard wel goed afspoelen!

Meer weten over thuis koffiedik recyclen?

3. Meubels gemaakt van koffiedroes

Mooi en goed!

Ook met het hergebruik van uw koffiedroes kunt u als bedrijf uw voordeel doen. Bijvoorbeeld door koffiedik te recyclen in uw kantoormeubilair. Een recycle methode die wij ook bij KoffiePartners hebben toegepast. Zo vindt u in onze showroom diverse meubels gemaakt van gerecycled koffiedik. Denk hierbij aan vergadertafels, bijzettafels en lampenkappen. Wilt u meer weten over onze circulaire meubels? Neem dan contact met ons op. Onze koffie experts vertellen u er graag meer over.

Meer weten over circulaire meubels?

Koffiedik recyclen

Draag bij aan een betere wereld.

Koffie recyclen is een mooie manier om als bedrijf uw steentje bij te dragen aan een betere wereld. Wij hopen daarom dat u net als wij overtuigd bent van het belang ervan en dat u dankzij deze blog ideeën heeft hoe u hiermee binnen uw bedrijf aan de slag kunt. Wilt u meer weten over het recyclen van koffiedik of over ons duurzaamheidsbeleid als Coffee Fresh groep? Neem dan direct contact met ons op of bezoek onze Close Future pagina!

Meer weten over koffiedik recyclen?

Werken als monteur in de koffiebranche

Geplaatst op 29-11-2023

Wat maakt werken als monteur in de koffiebranche leuk? Je drinkt natuurlijk altijd lekkere koffie! Maar er zijn nog meer redenen die dit werk zo leuk maken. Lees je mee?

Lees meer

Een nieuwe koffiemachine uitzoeken voor jouw bedrijf, waar begin je? In deze KoffiePraat delen wij 3 praktische tips waar je op kunt letten bij het selecteren van een koffiemachine en koffieleverancier. Proef je de koffie uit je nieuwe koffiemachine al bijna?

Lees meer

3 zakelijke koffietrends

Geplaatst op 20-09-2023

Wat zijn drie belangrijke koffie trends op dit moment? In deze KoffiePraat lees je er alles over!

Lees meer