KoffiePraat

Datum: 8 december 2021
Leestijd: 1 minuut

Recept: chocolademousse met koffie

Op zoek naar een heerlijk kerstdessert?

Ga voor deze chocolademousse met een koffie twist!

De feestdagen staan voor de deur. Tijd om het kerstmenu samen te stellen. Wij helpen je met een heerlijk dessert recept: chocolademousse met koffie. Deze kun je een dag van tevoren al maken, zodat je tijdens het diner niet te veel tijd kwijt bent. Eet smakelijk!

Direct koffiebonen shoppen

Benodigdheden voor 4 glazen

  • 100 gram pure chocolade
  • 125 gram mascarpone
  • 4 el espresso
  • 2 el poedersuiker
  • 150 ml slagroom
  • Eventueel om te garneren: rode besjes of ander rood fruit

Bereiding:

Aan de slag!

  1. Bereid twee espresso’s (bijvoorbeeld met Caffè Cento% Oro koffiebonen) en laat ze afkoelen.
  2. Houd een blokje chocolade apart voor de garnering. Smelt de rest van de chocolade au bain-marie totdat het helemaal glad is. Zet het vuur uit en laat de chocolade een beetje afkoelen.
  3. Klop de mascarpone en de poedersuiker met een mixer of garde door elkaar. Voeg vervolgens de afgekoelde espresso en chocolade toe en roer door.
  4. Klop in een andere schaal de slagroom stijf. Meng dit vervolgens rustig door het mascarponemengsel.
  5. Schep de chocolademousse met koffie in vier glazen en zet het een nacht in de koelkast.
  6. Vlak voor het serveren rasp je het overgehouden blokje chocolade er overheen en garneer je de mousse met rode besjes of ander rood fruit.
Kerstdessert Tiramisu in een glaasje | KoffiePartners

Bekijk ook eens dit recept

Tiramisu in een glaasje

Een echte Italiaanse klassieker: tiramisu. Een van onze favoriete dessert recepten. Dit recept is gemaakt in een glaasje. Leent zicht ook perfect als toetje voor het kerstdiner.

Eet smakelijk!

Recept bekijken

Gezonde voeding, beweging, slaap… We weten allemaal wat helpt. Maar wist je dat koffie óók bijdraagt aan je gezondheid? Van focus tot hartgezondheid: we zetten de voordelen voor je op een rij.

Lees meer

AI en koffie

Geplaatst op 30-04-2025

Kunstmatige intelligentie, slimme data, algoritmes… De kans is groot dat je het dagelijks tegenkomt in je werk. Maar hoe zit het met de koffiemachine op kantoor? Wordt die ook slimmer? En kunnen we straks cappuccino bestellen bij een AI-barista? Wij volgen de technologische ontwikklingen op de voet. Wat zien we nu al zien, en wat we denken te kunnen verwachten, delen we graag met je.

Lees meer

De wetgeving rondom koffiebekers verandert, en we merken dat dit bij veel bedrijven vragen oproept. Wat mag nog wel? Wat niet meer? En hoe zorg je ervoor dat jouw organisatie voldoet aan de regels zonder ingewikkelde aanpassingen?

Lees meer