Handige tips voor het reinigen van uw koffiemachine!

Lekkere koffie begint bij een goed onderhouden koffiemachine. Optimaal genieten van lekkere koffie uit uw koffiemachine begint daarom bij regelmatig reinigen. In deze blog geven wij een aantal praktische tips waarmee u snel en gemakkelijk uw koffiemachine reinigt.

Liever persoonlijk advies?

Onderhoudsinstructie: ken uw koffiemachine!

Bij iedere koffiemachine die door KoffiePartners wordt geplaatst, geeft de installatiemonteur een onderhoudsinstructie. Zo weet u precies hoe de machine werkt en hoe deze gereinigd kan worden. Deze onderhoudsinstructie vormt daarom de basis van een goed onderhouden koffiemachine. Jaarlijks verrichten wij onderhoud en ook bij eventuele storingen helpt onze technische dienst u graag!

Neem contact op met onze technische dienst
Reinigen koffiemachine | Caffè Cento

1. Dagelijks spoelen

Wees storingen voor!

We adviseren om uw koffiemachine dagelijks te spoelen om eventuele verstoppingen aan onderdelen tegen te gaan. Dit kunt u bijvoorbeeld aan het begin en eind van de dag uitvoeren. Hoe vaker u de koffiemachine spoelt, hoe beter, maar het liefst in ieder geval één keer per dag.

Heeft u een koffiemachine waarbij u gebruik maakt van verse melk? Dan raden we aan om aan het eind van de dag de melkonderdelen te reinigen met een melkreiniger.

Wekelijks reinigen koffiemachine | KoffiePartners

2. Wekelijks reinigen

Zo gedaan!

Met behulp van reinigingstabletten kunt u de machineonderdelen zoals de zetgroep schoonmaken. Hiermee voorkomt u dat de zeefjes waar de koffie doorheen gaat dichtslibben. We adviseren om uw koffiemachine elke week te reinigen. Kies hiervoor een vast moment in de week, zo blijft het ‘top of mind’!

De meeste machines zijn voorzien van een automatisch reinigingsprogramma die u zelf kunt activeren. Gemiddeld duurt een reinigingsprogramma zo’n 7 minuten. Elke machine heeft daarnaast zijn eigen reinigingsproducten, we adviseren om deze te gebruiken om zo uw koffiemachine optimaal te reinigen.

Gebruik waterfilter in koffiemachine | KoffiePartners

3. Gebruik een waterfilter

Voor de lekkerste koffie!

Alle machines die door KoffiePartners worden geplaatst, zijn voorzien van een waterfilter. Dat is belangrijk, want een filter voorkomt kalkvorming in de machineonderdelen, waardoor uw koffiemachine langer meegaat. Het waterfilter waarborgt een constante waterkwaliteit en dat is belangrijk voor de smaak van uw koffie. Het filter wordt afgestemd op de waterhardheid van uw regio, zodat de verhouding altijd optimaal is. Tip: online kunt gemakkelijk en snel achterhalen wat de waterhardheid is van uw regio.

Lees meer over onze waterfilters
Buitenkant koffiemachine schoonmaken | KoffiePartners

4. Houd de buitenkant van uw machine schoon

Het oog wil ook wat!

Natuurlijk is het ook belangrijk om de buitenkant van de machine regelmatig te reinigen met een vochtig doekje. Dit is immers wat de gebruikers als eerste zien als er koffie wordt gezet. Een schone machine bevordert de koffiebeleving op een positieve manier!

Instructievideo van uw koffiemachine

Wilt u de onderhoudsinstructie van uw koffiemachine nog eens terugkijken? Wij hebben een handige overzichtspagina gemaakt waar alle beschikbare onderhoudsinstructievideo’s op zijn gepubliceerd. Heeft u behoefte aan (telefonische) ondersteuning? Neem dan contact op met onze technische dienst via 078 – 63 10 300, zij staan u graag te woord!

Onderhoudsinstructie bekijken
Caffe Cento | KoffiePartners

Meer weten?

Wilt u meer weten over het onderhoud van uw koffiemachine of heeft u een andere vraag? Neem dan vandaag nog contact op met onze koffie experts, zij beantwoorden uw vragen graag!

Neem contact op

Koffie kan een echte game-changer zijn bij het stimuleren van creativiteit op de werkvloer. In deze blog gaan we hier dieper op in. Lees je mee?

Lees meer

We zijn blij om vandaag te delen dat wij het mooie Brabantse koffiebedrijf Coffee3 hebben overgenomen! In deze KoffiePraat lees je meer over deze samenwerking.

Lees meer

Iedereen heeft een mening over de koffie op je werk. Wij geven een aantal tips om jouw collega’s tevreden te houden over de koffie op het werk!

Lees meer