Espressobonen koffie | KoffiePartners

Tijd voor een kopje koffie?

Ontdek het beste moment!

Wanneer koffie drinken? Als het aan ons ligt, drinken we het liefst de hele dag door koffie. Maar wanneer is nou eigenlijk het beste moment van de dag om koffie te drinken? En welke koffievariatie past het beste bij welk moment? Wij zochten het uit. In deze blog geven we het antwoord en vertellen we er u meer over.

Liever direct persoonlijk advies?

Het beste moment van de dag voor een kop koffie?

Een kop koffie helpt om uw energieniveau weer op peil te brengen. U kunt daarom het beste koffie drinken wanneer uw energieniveau laag is. Gemiddeld is dit bij mensen rond:

 • De late ochtend (10.00 – 12.00)
 • De late middag (15.00 – 18:00)

Begint u de dag liever direct met een kop koffie? Dan adviseren wij om uw eerste koffiemoment iets te verschuiven naar een later moment. Want in tegenstelling tot wat vaak gedacht wordt, heeft ons lichaam aan het begin van de dag namelijk geen cafeïneboost nodig. Benieuwd waarom? Lees dan de blog van onze partner Coffee Fresh.

De beste koffiematch voor het juiste moment! 🎯

Met zoveel beschikbare koffievariaties is er voor ieder moment van de werkdag een geschikte match. Welke variatie uw voorkeur heeft, is uiteraard afhankelijk van uw smaak en behoefte gedurende de dag. Toch zijn er per tijdstip altijd een paar favoriete koffievariaties die wij regelmatig zien terugkomen. Hieronder lichten we deze toe.

 • Ochtend | cappuccino 
  Veel mensen drinken in de ochtend latte variaties zoals: een cappuccino, café au lait of een latte macchiato. In Zuid-Europa is dit zelfs heel gebruikelijk en is het na 12:00 uur not done om in een koffiebar nog een cappuccino te bestellen. Latte variaties zijn in de ochtend vaak erg geliefd omdat ze door de toegevoegde melk, een minder sterke smaak hebben en tot zeker de lunchtijd voor een verzadigd gevoel zorgen.
 • Middag | lungo
  Tijdens de lunch is koffie vaak te overheersend. Het is daarom beter om pas na de lunch koffie te drinken. Ook omdat cafeïne beter en sneller door ons lichaam wordt opgenomen met een volle maag. In de middag zien wij dat de voorkeur vaak uitgaat naar een sterkere smaak en een extra boost. Een populaire koffievariatie voor de middag is daarom dan ook het gewone Nederlandse kopje koffie: ‘de lungo’.
 • Avond | espresso
  Na het eten kiezen veel mensen voor een kopje koffie. Vooral de espresso is populair. Espresso kan namelijk helpen om zowel de spijsvertering als vetvertering na het eten op gang te brengen. Ook zorgt dit drankje ervoor dat uw bloedsuikerspiegel minder snel stijgt na het eten.
Lees meer over koffiegewoontes
KoffiePartners nieuwsbrief

Meer tips en weetjes over koffie?

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste koffie nieuws? Meld u dan aan op onze KoffiePartners nieuwsbrief en ontvang als eerste leuke koffie weetjes en aanbiedingen in uw mailbox!


Koffie kan een echte game-changer zijn bij het stimuleren van creativiteit op de werkvloer. In deze blog gaan we hier dieper op in. Lees je mee?

Lees meer

We zijn blij om vandaag te delen dat wij het mooie Brabantse koffiebedrijf Coffee3 hebben overgenomen! In deze KoffiePraat lees je meer over deze samenwerking.

Lees meer

Iedereen heeft een mening over de koffie op je werk. Wij geven een aantal tips om jouw collega’s tevreden te houden over de koffie op het werk!

Lees meer