Welke koffiebonen voor espresso?

Koffiebonen voor espresso nodig? In deze koffiepraat blog geven onze koffie experts advies over de lekkerste koffiebonen voor espresso’s op basis van smaakvoorkeur. Ontdek het nu!

Drie smaakadviezen van onze barista voor de lekkerste espresso’s

Espresso is een kleine kopje geconcentreerde koffie met een grootse smaak. Welke soort u het lekkerst vindt, is afhankelijk van uw voorkeur in smaakintensiteit. Hieronder lichten we dit verder toe. Liever een persoonlijk advies? Onze koffie experts adviseren u graag vrijblijvend.

Vraag het onze barista!
Caffè Cento Oro espressobonen Fairtrade en biologisch | KoffiePartners

Smaakvoorkeur 1: zacht en soepel

Indien u van zachte en soepele espresso’s houdt, kunt u het beste kiezen voor Arabica bonen met een lichte tot medium branding. Bijvoorbeeld Cento% Oro.

Zakelijk en particulier te bestellen via onze webshop.

Direct bestellen
Cento Nero | KoffiePartners

Smaakvoorkeur 2: rijk en levendig

Mag uw espresso wel iets pittiger, maar toch soepel en levendig? Probeer dan eens Arabica bonen met een medium tot donkere branding. Bijvoorbeeld Cento% Nero.

Zakelijk en particulier te bestellen via onze webshop.

Direct bestellen
Coffee Fresh espressobonen Regular | KoffiePartners

Smaakvoorkeur 3: pittig en uitgesproken

Drinkt u graag espresso en geeft u de voorkeur aan een krachtigere smaak? Kies dan voor een Robusta koffie met een medium tot donkere branding. Bijvoorbeeld Coffee Fresh Regular.

Zakelijk en particulier te bestellen via onze webshop.

Direct bestellen

Tip van onze barista!

U wilt natuurlijk zo lang mogelijk van uw koffie blijven genieten. Bewaar uw koffie daarom altijd op een koele, donkere en droge plaats. Bijvoorbeeld in een bus of blik welke niet veel groter is dan de verpakking en daarnaast luchtdicht kan worden afgesloten.

Meer tips voor lekkere koffie op het werk!

Hoe kies je de juiste koffiemachine?

Geplaatst op 08-06-2022

De juiste koffiemachine kiezen kan behoorlijk uitdagend zijn door de vele soorten. In deze blog geven wij 5 tips die je helpen met kiezen!

Lees meer

Maak kennis met het Cento% koffiemeubel

Geplaatst op 25-05-2022

Geniet van een fantastische koffiebeleving met ons nieuwe Cento% koffiemeubel.

Lees meer

Voordat jij en je collega’s kunnen genieten van iets lekkers uit de vendingmachine, moet je nog een paar stappen nemen. Wij vertellen welke!

Lees meer