Welke koffiebonen voor espresso?

Koffiebonen voor espresso nodig? In deze koffiepraat blog geven onze koffie experts advies over de lekkerste koffiebonen voor espresso’s op basis van smaakvoorkeur. Ontdek het nu!

Drie smaakadviezen van onze barista voor de lekkerste espresso’s

Espresso is een kleine kopje geconcentreerde koffie met een grootse smaak. Welke soort je het lekkerst vindt, is afhankelijk van jouw voorkeur in smaakintensiteit. Hieronder lichten we dit verder toe. Liever een persoonlijk advies? Onze koffie experts adviseren je graag vrijblijvend.

Vraag het onze barista!
Cento% Oro espressobonen | Fairtrade en biologisch | KoffiePartners

Smaakvoorkeur 1: zacht en soepel

Indien je van zachte en soepele espresso’s houdt, kun je het beste kiezen voor Arabica bonen met een lichte tot medium branding. Bijvoorbeeld Cento% Oro.

Zakelijk en particulier te bestellen via onze webshop.

Direct bestellen
Cento Nero | KoffiePartners

Smaakvoorkeur 2: rijk en levendig

Mag jouw espresso wel iets pittiger, maar toch soepel en levendig? Probeer dan eens Arabica bonen met een medium tot donkere branding. Bijvoorbeeld Cento% Nero.

Zakelijk en particulier te bestellen via onze webshop.

Direct bestellen
Coffee Fresh espressobonen Regular | KoffiePartners

Smaakvoorkeur 3: pittig en uitgesproken

Drink je graag espresso en geef je de voorkeur aan een krachtigere smaak? Kies dan voor een Robusta koffie met een medium tot donkere branding. Bijvoorbeeld Coffee Fresh Regular.

Zakelijk en particulier te bestellen via onze webshop.

Direct bestellen

Tip van onze barista!

Je wilt natuurlijk zo lang mogelijk van jouw koffie blijven genieten. Bewaar koffie daarom altijd op een koele, donkere en droge plaats. Bijvoorbeeld in een bus of blik welke niet veel groter is dan de verpakking en daarnaast luchtdicht kan worden afgesloten.

Meer tips voor lekkere koffie op het werk!

Werken als monteur in de koffiebranche

Geplaatst op 29-11-2023

Wat maakt werken als monteur in de koffiebranche leuk? Je drinkt natuurlijk altijd lekkere koffie! Maar er zijn nog meer redenen die dit werk zo leuk maken. Lees je mee?

Lees meer

Een nieuwe koffiemachine uitzoeken voor jouw bedrijf, waar begin je? In deze KoffiePraat delen wij 3 praktische tips waar je op kunt letten bij het selecteren van een koffiemachine en koffieleverancier. Proef je de koffie uit je nieuwe koffiemachine al bijna?

Lees meer

3 zakelijke koffietrends

Geplaatst op 20-09-2023

Wat zijn drie belangrijke koffie trends op dit moment? In deze KoffiePraat lees je er alles over!

Lees meer