In deze blog geven we 5 handige tips voor lekkere koffie op het werk. Lees snel verder!

Genieten van een koffiemachine op het werk | KoffiePartners

5 tips voor lekkere koffie op het werk!

Nederlanders houden van koffie, niet voor niks drinkt dagelijks 67% koffie! Maar hoe zet je nou eigenlijk een écht lekkere koffie op het werk? Met deze 5 gouden tips zorg je er eenvoudig en snel voor dat de koffie op het werk nog beter smaakt!

Liever direct persoonlijk advies?

1. Houd de koffiemachine goed schoon!

Cruciaal voor lekkere koffie.

Misschien wel de belangrijkste tip! Een schone koffiemachine is namelijk cruciaal voor ‘lekkere’ koffie. Restanten van vorige zettingen veroorzaken onaangename bitters, zuren of kunnen anderszins de smaak van je koffie verpesten. Dit alles kun je simpelweg voorkomen door tijdig de koffiemachine te reinigen.

Bekijk onze instructievideo's

2. Kies de juiste koffie op het werk!

Het is de inhoud die telt!

Om lekkere koffie op het werk te kunnen zetten, is het natuurlijk belangrijk om de juiste koffiebonen te selecteren. Welke variant bij jouw bedrijf past is bovendien afhankelijk van je persoonlijke smaak en die van jouw collega’s. Want koffiebonen zijn er in overvloed. Van Robusta tot Arabica, van donker tot licht gebrand en van pittig tot mild in smaak. Drink je graag koffie met een intense smaak? Probeer dan eens onze Caffé Cento% Nero. In de onderstaande video vertelt Charlotte wat deze koffie zo uniek maakt.

Gratis persoonlijk koffieadvies?

3. Bewaar uw koffiebonen luchtdicht!

Geniet zo lang mogelijk van je koffie.

Om lekkere koffie te kunnen zetten is het belangrijk de koffie ook goed te bewaren. Zodra koffiebonen in aanraking komen met lucht raken ze hun smaak kwijt. Bewaar ze daarom altijd luchtdicht! Bij KoffiePartners hebben wij hier speciale sluitklemmen voor.

4. Gebruik voorverwarmde koffiekopjes 

Voor koffie op perfecte temperatuur!

Koffie is het lekkerst als deze warm wordt gedronken. Echter gaat veel van de warmte verloren zodra de koffie in koude porseleinenkopjes wordt geschonken. Spoel daarom jouw kopjes van te voren even om met heet water, zo blijft je koffie veel langer warm en lekker!

5. Gebruik zacht water voor lekkere koffie op het werk

Het hoofdingrediënt van jouw koffie!

Water, het belangrijkste ingrediënt van koffie wordt regelmatig vergeten als het om smaak gaat. Maar de smaak van water en de waterhardheid bepalen beslist de smaak van jouw koffie. Daarbuiten veroorzaakt hard water kalkaanslag waardoor je apparatuur veel minder lang mee gaat. Het is daarom altijd aan te raden om te informeren bij jouw waterleverancier welke soort water je ontvangt. Beschik je niet over zacht water? Dan kun je water uit flessen gebruiken of een waterfilter aanschaffen. Bij KoffiePartners bieden wij waterfilters aan van BWT & Jura.

Meer weten over onze BWT waterfilters
Kopje koffie | koffiemachines voor bedrijven | KoffiePartners

Lekkere koffie op het werk?

Onze koffie experts adviseren je graag!

Uiteraard helpen wij je graag bij het verbeteren van jouw koffievoorziening op het werk. Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw bedrijf? Neem vandaag nog contact met ons op en laat je deskundig adviseren door één van onze koffie experts!

Neem contact met ons op

Werken als monteur in de koffiebranche

Geplaatst op 29-11-2023

Wat maakt werken als monteur in de koffiebranche leuk? Je drinkt natuurlijk altijd lekkere koffie! Maar er zijn nog meer redenen die dit werk zo leuk maken. Lees je mee?

Lees meer

Een nieuwe koffiemachine uitzoeken voor jouw bedrijf, waar begin je? In deze KoffiePraat delen wij 3 praktische tips waar je op kunt letten bij het selecteren van een koffiemachine en koffieleverancier. Proef je de koffie uit je nieuwe koffiemachine al bijna?

Lees meer

3 zakelijke koffietrends

Geplaatst op 20-09-2023

Wat zijn drie belangrijke koffie trends op dit moment? In deze KoffiePraat lees je er alles over!

Lees meer