Genieten van een koffiemachine op het werk | KoffiePartners

5 tips voor lekkere koffie op het werk!

Nederlanders houden van koffie, niet voor niks drinkt dagelijks 67% van onze landgenoten koffie! Maar hoe zet je nou eigenlijk een écht lekkere bak koffie? Met deze vijf gouden tips zorgt u er eenvoudig en snel voor dat de koffie op uw werk nog beter smaakt!

Liever direct persoonlijk advies?

1. Houd uw koffiemachine goed schoon!

Cruciaal voor lekkere koffie.

Misschien wel de belangrijkste tip! Een schone koffiemachine is namelijk cruciaal voor ‘lekkere’ koffie. Restanten van vorige zettingen veroorzaken onaangename bitters, zuren of kunnen anderszins de smaak van uw koffie verpesten. Dit alles kunt u simpelweg voorkomen door tijdig uw koffiemachine te reinigen.

Bekijk onze instructievideo's

2. Kies de juiste koffie op het werk!

Het is de inhoud die telt!

Om lekkere koffie op het werk te kunnen zetten, is het natuurlijk belangrijk om de juiste koffiebonen te selecteren. Welke variant bij uw bedrijf past is bovendien afhankelijk van uw persoonlijke smaak en die van uw medewerkers. Want koffiebonen zijn er in overvloed. Van Robusta tot Arabica, van donker tot licht gebrand en van pittig tot mild in smaak. Drinkt u graag koffie met een intense smaak? Probeer dan eens onze Caffé Cento% Nero. In de onderstaande video vertelt Charlotte wat deze koffie zo uniek maakt.

Gratis persoonlijk koffieadvies?

3. Bewaar uw koffiebonen luchtdicht!

Geniet zo lang mogelijk van uw koffie op het werk.

Om lekkere koffie te kunnen zetten is het belangrijk de koffie ook goed te bewaren. Zodra koffiebonen in aanraking komen met lucht raken ze hun smaak kwijt. Bewaar ze daarom altijd luchtdicht! Bij KoffiePartners hebben wij hier speciale sluitklemmen voor.

4. Gebruik voorverwarmde koffiekopjes 

Voor koffie op perfecte temperatuur!

Koffie is het lekkerst als deze warm wordt gedronken. Echter gaat veel van de warmte verloren zodra de koffie in koude porseleinenkopjes wordt geschonken. Spoel daarom uw kopjes van te voren even om met heet water, zo blijft uw koffie veel langer warm en lekker!

5. Gebruik zacht water voor het koffiezetten

Het hoofdingrediënt van uw koffie!

Water, het belangrijkste ingrediënt van koffie wordt regelmatig vergeten als het om smaak gaat. Maar de smaak van water en de waterhardheid bepalen beslist de smaak van uw koffie. Daarbuiten veroorzaakt hard water kalkaanslag waardoor uw apparatuur veel minder lang mee gaat. Het is daarom altijd aan te raden om te informeren bij uw waterleverancier welke soort water u ontvangt. Beschikt u niet over zacht water? Dan kunt u water uit flessen gebruiken of een waterfilter aanschaffen. Bij KoffiePartners bieden wij waterfilters aan van BWT & Jura.

Meer weten over onze BWT waterfilters
Kopje koffie | koffiemachines voor bedrijven | KoffiePartners

Persoonlijk koffieadvies?

Onze koffie experts adviseren u graag!

Uiteraard helpen wij u graag bij het verbeteren van uw koffievoorziening op het werk. Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw bedrijf? Neem vandaag nog contact met ons op en laat u deskundig adviseren door één van onze koffie experts!

Neem contact met ons op

Hoe kies je de juiste koffiemachine?

Geplaatst op 08-06-2022

De juiste koffiemachine kiezen kan behoorlijk uitdagend zijn door de vele soorten. In deze blog geven wij 5 tips die je helpen met kiezen!

Lees meer

Maak kennis met het Cento% koffiemeubel

Geplaatst op 25-05-2022

Geniet van een fantastische koffiebeleving met ons nieuwe Cento% koffiemeubel.

Lees meer

Voordat jij en je collega’s kunnen genieten van iets lekkers uit de vendingmachine, moet je nog een paar stappen nemen. Wij vertellen welke!

Lees meer