KoffiePraat

Datum: 28 februari
Leestijd: 3 minuten

Tevreden medewerkers | KoffiePartners

Tips voor tevreden medewerkers

Hoe is de koffie bij jou op het werk?

Koffie op het werk, iedere collega heeft er een mening over. Je wilt natuurlijk dat alle collega’s tevreden zijn over de koffie, want dat zorgt voor hogere productiviteit en blije medewerkers. Smaak is echter heel persoonlijk, dat maakt het lastig om iedereen tevreden te houden. Hierbij daarom een aantal tips om jouw collega’s tevreden te houden over de koffie op het werk!

Liever direct smaak advies?

1. Koffiemachine met sterktefunctie

Voor ieder wat wils

Ellen van HR drinkt haar koffie het liefst iets minder sterk en met extra melk. Peter van de financiële afdeling houdt daarentegen van een extra sterke kop koffie. Zo drinkt iedere collega zijn koffie op een andere manier. Als je kiest voor een koffiemachine met sterktefunctie, kun je per consumptie de gewenste sterkte en hoeveelheid melk/suiker instellen. Dat zorgt voor een hogere smaaktevredenheid!

Zoek een koffiemachine uit

2. Ruim aanbod aan dranken

Wat drink jij graag?

Lang niet iedereen drinkt een zwarte koffie. Cappuccino, thee en warme chocolademelk zijn ook populaire warme dranken. Wil je meer collega’s tevreden stellen met de koffiemachine? Kies dan voor een ruim aanbod consumptievariaties.

Ontdek welke koffie bij jou past

3. Goede kwaliteit koffiebonen

Dat proef je!

De kwaliteit van koffiebonen heeft (natuurlijk) effect op de smaak van je kop koffie. Zorg er daarom voor dat je kwalitatief goede koffiebonen gebruikt. Dus niet de meest voordelige uit de supermarkt, maar laat je adviseren door koffie experts van een koffiebedrijf.

Advies over koffiebonen?
Cento Oro espressobonen | KoffiePartners
Cento koffiebonen | KoffiePartners
Cento% Nero espressobonen | KoffiePartners

4. Vergeet de theedrinkers niet

Tijd voor thee

Na koffie is thee de meest gedronken drank op het werk. Zorg op het gebied van thee voor een gevarieerd aanbod, bijvoorbeeld door een assortimentsdoosje aan te bieden of door regelmatig te wisselen van melange. Zo houd je ook de theedrinkers tevreden.

Bekijk ons thee aanbod

5. Gebruiksvriendelijke koffiemachine

Koffie in een handomdraai

Zorg ervoor dat je collega’s snel, zonder veel gedoe, een lekkere kop koffie kunnen halen. Een gebruiksvriendelijke machine die je collega’s ook op drukke momenten voorziet van een goede kop koffie.

Laat je adviseren
ETNA Sagitta | Sfeerfoto KoffiePartners

Vraag regelmatig naar de mening van je collega’s

Betrek je collega’s erbij

Ben je op zoek naar een nieuwe koffiemachine? Vraag dan vooraf bij (een aantal) collega’s wat ze belangrijk vinden aan de koffiemachine. Daarmee voorkom je teleurstellingen achteraf. Doet jouw koffiemachine het nog prima, maar wil je wel weten wat de tevredenheid is? Houd dan een kort tevredenheidsonderzoek om te achterhalen of je medewerkers iets willen aanpassen aan de smaak. Soms leidt een andere afstelling of het uitproberen van een andere koffiemelange al tot meer blije medewerkers.

Ik wil koffie advies

De koffiemarkt in beweging

Geplaatst op 03-07-2024

Uitdagingen zoals extreme weersomstandigheden zetten de koffiemarkt onder druk. De productie is fors lager, waardoor de prijs van ruwe koffie stijgt. Wat dit betekent voor de koffie bij jou op het werk lees je in deze KoffiePraat.

Lees meer

Recept Citrus Cold Brew

Geplaatst op 19-06-2024

Nu de zomer is begonnen is het tijd om je koffieroutine op te frissen met een seizoensgebonden twist. Laat de warme dranken achter je en omarm de verrassende smaak van de Citrus Cold Brew.

Lees meer

Koffie kan een echte game-changer zijn bij het stimuleren van creativiteit op de werkvloer. In deze blog gaan we hier dieper op in. Lees je mee?

Lees meer