KoffiePraat

30 oktober 2019

U drukt op de knop en koffie komt in de beker terecht. Aan de buitenkant een simpele handeling, maar achter de schermen komt er veel techniek bij kijken. De verschillende soorten koffiemachines hebben namelijk elk hun eigen manier om de lekkerste koffie te bereiden. Deze techniek bepaalt voor een groot gedeelte de smaak van een kop koffie. Daarom is het goed om te weten wat de werking van verschillende soorten koffiemachines is. In deze blog worden espressomachines, instant machines en freshbrew machines uitgelicht. Welke koffiemachine heeft uw voorkeur?

Aequator Mexico KoffiePartners branded | Espressobonen machine | KoffiePartners

1. De werking van een espressomachine

De werking van deze koffiemachines is als volgt. Allereerst worden de koffiebonen gemalen. Dan komt de gemalen koffie in een dosering van ongeveer 8 – 16 gram (afhankelijk van het type koffiemachine) in het zogeheten zetsysteem terecht. Vervolgens gaat deze brewer dicht en gaat de pomp aan. Onder 9 bar druk zorgt de pomp ervoor dat uw kop koffie door het zetsysteem wordt geperst.

Duur: ongeveer 20 – 30 seconden

Bekijk alle bonen koffiemachines

De smaak van espressobonenkoffie

Omdat de espressobonen in de koffiemachine worden gemalen, komen alle aroma’s in de koffie terecht. Dat zorgt voor de intense smaak en geur van verse koffie!

NESCAFÉ Fusion Compact | KoffiePartners

2. De werking van een instant machine

De vriesdroogkoffie komt in een mengbeker terecht. Hier wordt water aan toegevoegd. Vervolgens worden deze twee ingrediënten met een mixer gemengd. Dan is uw koffie al klaar! Ook andere koffievariaties, zoals chocomelk en cappuccino zijn in een handomdraai klaar.

Duur: ongeveer 6 seconden

Bekijk alle instant koffiemachines

De smaak van instant koffie

Instant koffie wordt niet alleen gekozen vanwege de snelheid, maar ook voor de smaak. Dankzij de toevoeging van microkorrels van Arabica koffiebonen, heeft een kop instant koffie namelijk de smaak van verse koffie! Laat uzelf ook eens verrassen door een heerlijke cappuccino van een instant koffiemachine.

Coffee Fresh 2140 | KoffiePartners

3. De werking van een freshbrew machine

Bij een freshbrew machine is de koffie al gemalen. Als eerste komt de gemalen koffie in het zetsysteem met filter terecht. Daar wordt water aan toegevoegd. Aan de onderkant van het zetsysteem zit een zuiger die het water door het filter heen trekt. Dit systeem werkt dus hetzelfde als filterkoffie, maar is dankzij het brewer systeem een stuk sneller.

Duur: ongeveer 20 – 25 seconden

Bekijk alle freshbrew koffiemachines

Hoe freshbrew koffie smaakt

Freshbrew koffie is qua smaak te vergelijken met een vertrouwde kop filterkoffie. In het uiterlijk zit wel een verschil: freshbrew koffie is een stuk fijner. Alleen de buitenkant van koffiekorrel geeft smaakt af, daarom kan er met freshbrew meer koffie in een kortere tijd gezet worden.

Contact over verschillende koffiemachines

Advies op maat

De keuze voor een bepaalde soort koffiemachine, hangt van veel factoren af en is natuurlijk ook een stukje persoonlijke smaak. Eerder schreven wij al een blog over de vijf meest voorkomende klantwensen als het gaat om een nieuwe koffiemachine. Wilt u vrijblijvend van gedachten wisselen over de best passende koffiemachine voor uw bedrijf? Wij denken graag met u mee!

Neem contact met ons op

KoffiePartners op de radio!

Geplaatst op 24-01-2020

Luistert u naar Sublime op de radio? Grote kans dat u onze radiospot dan heeft gehoord! Op deze pagina kunt u de spot nogmaals beluisteren.

Lees meer

Optimaal genieten van lekkere koffie uit uw koffiemachine begint bij regelmatig reinigen. In deze blog geven wij een aantal praktische tips waarmee u snel en gemakkelijk uw koffiemachine reinigt.

Lees meer