Koffiebar | Verschillende koffiemachines | KoffiePartners

Bonen, instant en freshbrew koffiemachines

Ontdek de werking en smaak

U drukt op de knop en koffie komt in de beker terecht. Aan de buitenkant wellicht een simpele handeling, maar achter de schermen komt er veel techniek bij kijken. De verschillende soorten koffiemachines hebben namelijk elk hun eigen manier om de lekkerste koffie te bereiden. In deze blog lichten we de werking en smaak van de verschillende koffiemachines toe.

Liever direct persoonlijk advies?
Aequator Mexico KoffiePartners branded | Espressobonen machine | KoffiePartners

1. De werking van een espressomachine

De werking van deze koffiemachines is als volgt. Allereerst worden de koffiebonen gemalen. Vervolgens komt de gemalen koffie in een dosering van ongeveer 8 – 16 gram (afhankelijk van het type koffiemachine) in het zogeheten zetsysteem terecht. Daarna gaat deze brewer dicht en gaat de pomp aan. Onder 9 bar druk zorgt de pomp ervoor dat uw kop koffie door het zetsysteem wordt geperst.

Duur: ongeveer 20 – 30 seconden

Bekijk alle bonen koffiemachines

De smaak van espressobonenkoffie

Omdat de espressobonen in de koffiemachine worden gemalen, komen alle aroma’s in de koffie terecht. Dat zorgt voor de intense smaak en geur van verse koffie!

Lees meer over espressobonen
NESCAFÉ Fusion Compact | KoffiePartners

2. De werking van een instant machine

De vriesdroogkoffie komt in een mengbeker terecht. Hier wordt water aan toegevoegd. Vervolgens worden deze twee ingrediënten met een mixer gemengd. Dan is uw koffie al klaar! Ook andere koffievariaties, zoals chocomelk en cappuccino zijn in een handomdraai klaar.

Duur: ongeveer 6 seconden

Bekijk alle instant koffiemachines

De smaak van instant koffie

Instant koffie wordt niet alleen gekozen vanwege de snelheid, maar ook voor de smaak. Dankzij de toevoeging van microkorrels van Arabica koffiebonen, heeft een kop instant koffie namelijk de smaak van verse koffie! Laat uzelf ook eens verrassen door een heerlijke cappuccino van een instant koffiemachine.

Lees meer over instant koffie
Coffee Fresh 2140 | KoffiePartners

3. De werking van een freshbrew machine

Bij een freshbrew machine is de koffie al gemalen. Als eerste komt de gemalen koffie in het zetsysteem met filter terecht. Daar wordt water aan toegevoegd. Aan de onderkant van het zetsysteem zit een zuiger die het water door het filter heen trekt. Dit systeem werkt dus hetzelfde als filterkoffie, maar is dankzij het brewer systeem een stuk sneller.

Duur: ongeveer 20 – 25 seconden

Bekijk alle freshbrew koffiemachines

Hoe freshbrew koffie smaakt

Freshbrew koffie is qua smaak te vergelijken met een vertrouwde kop filterkoffie. In het uiterlijk zit daarentegen wel een verschil: freshbrew koffie is een stuk fijner. Alleen de buitenkant van koffiekorrel geeft smaakt af, daarom kan er met freshbrew meer koffie in een kortere tijd gezet worden.

Lees meer over Freshbrew
Contact over verschillende waterfilters & koffiemachines

Advies op maat

De keuze voor een bepaalde soort koffiemachine, hangt van veel factoren af en is daarnaast natuurlijk ook een stukje persoonlijke smaak. Eerder schreven wij al een blog over de vijf meest voorkomende klantwensen als het gaat om een nieuwe koffiemachine. Ontdek alle kenmerken van een espressobonenmachine en een instant koffiemachine.

Wilt u vrijblijvend van gedachten wisselen over de best passende koffiemachine voor uw bedrijf? Wij denken graag met u mee!

Neem contact met ons op

Er is een toenemende behoefte in de zakelijke markt naar andere koffieconsumpties. We willen meer variatie, smaak en beleving! In deze blog bespreken we de 3 meest populaire koffie consumptietrends van dit moment.

Lees meer

Als je een heerlijk kopje koffie op het werk wilt zonder al te veel gedoe, dan zijn WMF volautomatische koffiemachines een uitstekende optie.

Lees meer

Aan de slag met duurzaamheid? Gebruik deze handige tips om jouw bedrijf verder te verduurzamen op het gebied van koffie.

Lees meer