KoffiePraat

Datum: 8 juni 2022
Leestijd: 3 minuten

Koffiemachine kiezen | KoffiePartners

Kies de juiste koffiemachine

Voor jouw bedrijf

Waar begin je als je een nieuwe koffiemachine voor op je werk wilt uitzoeken? Er zijn namelijk wel tientallen soorten, maten en merken. Wij begrijpen dat de juiste koffiemachine voor jouw bedrijf uitzoeken best lastig kan zijn. In deze blog helpen we je daarom op weg!

Liever direct persoonlijk advies?
Tip 1: hoeveel koffiedrinkers heeft jouw bedrijf?

1. Controleer het aantal koffiedrinkers van jouw bedrijf

Komt dit overeen met de capaciteit van de koffiemachine?

Het is zonde als de koffiemachine onder- of overcapaciteit heeft. Bij ondercapaciteit moeten medewerkers langer wachten op een kop koffie. Daarnaast is de machine dan sneller aan slijtage onderhevig. En overcapaciteit is vooral zonde van je portemonnee! Kies daarom een koffiemachine die past bij het aantal koffiedrinkers van jouw bedrijf.

Zoek een koffiemachine uit
Tip 2: Onderzoek de plek waar de koffiemachine komt te staan

2. Onderzoek de plek waar de koffiemachine komt te staan

Zijn er bijvoorbeeld beperkingen in de afmetingen?

Is er een vaste wateraansluiting? Anders heb je namelijk een koffiemachine nodig met een waterreservoir. En komt de koffiemachine op een aanrecht te staan, of bijvoorbeeld onder een keukenkastje? Let dan goed op de afmetingen van de koffiemachine. Houd altijd wat extra hoogte aan bij een bonenmachine, omdat de koffiebonen via de bovenkant bijgevuld moeten worden.

Laat je adviseren
Tip 3: Welke koffievariaties drinken jouw collega's?

3. Ga na welke koffievariaties populair zijn

Wat drinken jouw collega’s het liefst?

Wordt er bijna alleen maar zwarte koffie gedronken en bijvoorbeeld geen melkvariaties zoals cappuccino’s? Dan kun je beter voor een eenvoudiger model koffiemachine kiezen. Dat scheelt zowel in de kosten als in het onderhoud.

Lees meer over soorten koffie
Tip 4: Heb je voorkeur voor een koffiemerk?

4. Maak een selectie op basis van merkvoorkeur

Heb je een favoriet koffiemerk?

Misschien heb je al (een lichte) voorkeur voor een bepaald merk, omdat je deze koffie wel eens hebt gedronken in een restaurant of omdat je dit herinnert van je vorige werkgever. Begin dan met het bekijken van koffiemachines van dit merk, dat scheelt al heel veel uitzoekwerk.

Bekijk al onze merken
Tip 5: Hoeveel tijd wil je kwijt zijn aan het onderhoud?

5. Bedenk hoeveel tijd je wilt besteden aan het onderhoud

Vind je 15 minuten per dag te veel?

Een bonenmachine onderhouden neemt meer tijd in beslag dan bijvoorbeeld een cafitesse koffiemachine. Als je van tevoren al weet dat je weinig tijd vrij wilt maken voor het onderhoud, dan kun je espressobonenmachines dus alvast filteren uit je lijstje. Tenzij je aanvullend kiest voor operationele service vanuit je koffieleverancier, dan neemt een operator deze taak op zich.

Ontdek meer over operationele service

Koffie kan een echte game-changer zijn bij het stimuleren van creativiteit op de werkvloer. In deze blog gaan we hier dieper op in. Lees je mee?

Lees meer

We zijn blij om vandaag te delen dat wij het mooie Brabantse koffiebedrijf Coffee3 hebben overgenomen! In deze KoffiePraat lees je meer over deze samenwerking.

Lees meer

Iedereen heeft een mening over de koffie op je werk. Wij geven een aantal tips om jouw collega’s tevreden te houden over de koffie op het werk!

Lees meer