KoffiePraat

Datum: 12 augustus
Leestijd: 3 minuten

Welke koffie drinken ze in Italië | KoffiePartners

Koffie drinken in Italië

Zo doe je dat als een échte local!

Het is weer vakantietijd. Voor veel mensen betekent dit lekkere cappuccino’s, espresso’s en latte macchiato’s drinken op een zonnig terras in Italië. Maar welke koffie drinken ze in Italië? In deze blog gingen we voor je op onderzoek.

Maak kennis met koffiegewoontes van andere vakantielanden
Italiaanse espresso van illy | KoffiePartners

De favoriete koffie van Italianen

Un caffè per favore!

Italië is het land van de koffie. Niet voor niets komen bijna alle bekende koffie variaties die wij graag drinken hier vandaan. Hoewel het in Nederland gebruikelijk is om de hele dag door verschillende koffievariaties te drinken, doen de Italianen dit toch anders. Het tijdstip van de dag is namelijk erg bepalend voor de koffievariatie die ze drinken, hieronder lichten we dit verder toe.

Toch hebben ook de Italianen hun favoriet. Namelijk: de espresso. Dit kleine kopje koffie drinken ze de hele dag door en dus altijd een goede keuze. Je bestelt de espresso in Italië simpelweg door ‘caffè’ te zeggen. Omdat Italianen weinig andere variaties drinken, is het meteen duidelijk dat je hiermee een espresso bedoeld.

Ontdek de meest geschikte koffiebonen voor espresso's
Welke koffie drinken ze in Italië? | Italiaanse cappuccino van illy | KoffiePartners

In de ochtend

Buon giorno!

Een lekker kopje koffie om de dag mee te beginnen, is ook in Italië gebruikelijk. Italianen doen dit graag met een cappuccino en een zoet croissantje. Maar uiteraard mag ook de espresso niet ontbreken. Deze wordt in Italië meestal in één slok genuttigd, bij voorkeur staand in een koffiebar, vlak voordat de werkdag begint.

Ontdek de meest geschikte koffiebonen voor cappuccino's

De ongeschreven 'koffie-regel'

Na 11.00 geen Cappuccino’s

Een Italiaan zal je niet snel een cappuccino na 11.00 uur zien drinken. Dit is namelijk echt ‘not done’ in Italië. Cappuccino wordt gezien als een typisch ontbijt drankje en wordt in Italië daarom niet na 11.00 gedronken. Uiteraard kun je er als toerist vaak wel mee weg komen.

Welke koffie drinken ze in Italië? | KoffiePartners

In de middag

Buon pomeriggio!

Bij een stevige Italiaanse lunch hoort natuurlijk ook een heerlijk kopje koffie. Tijdens de lunch drinken Italianen vaak espresso. Soms wordt er een latte macchiato besteld. Maar dit is dan voornamelijk door vrouwen. Latte macchiato’s worden in Italië namelijk als een typisch vrouwendrankje beschouwd.

Recept voor salted caramel latte
Americano filterkoffie | illy | KoffiePartners

In de avond

Buona serata!

Ook in de avond is het gebruikelijk om een espresso te drinken in Italië. Heb je zin in een ‘grote’ kop koffie? Ga dan voor een Americano. Dit populaire drankje heeft zijn naam te danken aan de Amerikaanse soldaten tijdens de Tweede wereld oorlog. Uit heimwee naar de smaak van filterkoffie, voegden zij water toe aan hun espresso om de koffie smaak van ‘thuis’ te evenaren.

Ontdek onze filterkoffie machines
illy@work concept | Exclusief bij KoffiePartners

Breng Italië naar Nederland

Met onze illy koffieconcepten

Kun jij ook geen genoeg krijgen van de smaak van Italië? Ga dan voor koffie van het Italiaanse koffiemerk illy. Hiermee geniet je zowel op het werk als thuis van de traditionele smaak van de Italiaanse espresso. Meer weten? Onze koffie experts adviseren je graag over de mogelijkheden.

Bekijk onze illy concept

Met de stijgende energieprijzen houdt het ons allemaal bezig: ‘Hoe kan ik besparen op mijn energieverbruik?’ In deze blog geven we je 5 handige tips.

Lees meer

5 meest gelezen blogs in 2022

Geplaatst op 11-01-2023

Welke blogs zijn het vaakst gelezen in 2022? Laat je inspireren door de vijf meest gelezen blogs van het afgelopen jaar.

Lees meer

Espressobonen, instant, filter, freshbrew, filterkoffie, capsules en liquid koffie. Wij hebben de voor- en nadelen per type koffiemachine voor je op een rijtje gezet.

Lees meer