Koffiepraat

26 oktober 2018

Wist u dat we ruim 60.000 uur van ons leven werken? Deadlines, afspraken en slechtgezinde collega’s kunnen ons werk wel eens bijzonder zwaar maken. Toch willen we het liefst fluitend naar ons werk en weer fluitend naar huis. Dagvoorzitter Rob Knoops, ging op onderzoek en schreef een boek met hierin praktische tips, voor meer werkplezier! Wij kozen er 5 uit.

 

1. Trakteer een collega die u niet goed kent op een kop koffie!

Samen koffiedrinken verbind en gaat vaak gepaard met een goed gesprek! Dat weten wij als koffieleverancier als geen ander! Haal daarom eens koffie voor een collega die je eigenlijk helemaal niet goed kent. Wie weet wat voor gave ideeën er voortvloeien uit zo’n gesprek.

2. Doe minstens één keer per dag iets volkomen impulsiefs

Uiteraard hoeft u niet heel u leven om te gooien om routine/sleur te doorbreken. Het verschil kan hem al zitten in iets kleins. Luister eens een andere radio zender. Bestel eens lunch buiten de deur of loop eens naar een collega toe in plaats van mailen.

3. Beloon uzelf!

Hard werken moet worden beloond en als niemand anders u beloond, kunt u het altijd zelf doen. Dat kan met kleine dingen, zoals uzelf trakteren op uw favoriete snack, een nieuw kapsel of simpelweg een avondje relaxen en nietsdoen.

4. Stel niet uit wat u gisteren al had willen doen

Van uitstel komt afstel. Begin de dag met de lastige taken waar u tegen op ziet. Door dit te doen kunt u vervolgens met een gerust hart uw werkdag voorzetten. Kortom: meer werkplezier, wel zo relaxt!

5. Durf te falen

Tot slot de meest belangrijke tip. Durf te falen. Want wie niet waagt, wie niet wint! Iedereen maakt weleens fouten en van fouten leren we. Ga debacles daarom niet steeds uit te weg! Want daar kunt u later alleen maar spijt van krijgen.

Fairtrade week 2018

Geplaatst op 26-10-2018

Deze week gaat de Fairtrade week weer van start. Tijdens deze landelijke campagne week van Max Havelaar besteden we extra veel aandacht aan onze duurzaam gecertificeerde producten.

Lees meer

Is uw koffie en thee al gecertificeerd?

Geplaatst op 24-09-2018

Ondanks dat duurzaamheid op de werkvloer een veel besproken thema is in veel organisaties, komt het beleid maar lastig tot uiting als het om consumpties gaat.

Lees meer